Arabiske medier melder om israelske luftangrep i Syria

Det ene angrepet kan ha stanset våpen på vei til Hizbollah i Libanon.

Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Yedioth Aharonoth forteller om rapporter i arabiske medier som melder om israelsk angrep mot to mål i Syria.

Natt til onsdag ble det meldt på sosiale medier om fire eksplosjoner i Damaskus. Kildene er tilknyttet det syriske regimet til president Assad. Eksplosjonene skal angivelig stamme fra de israelske luftangrepene.

Det ene målet skal ha vært en utpost tilhørende det syriske forsvaret, mens det andre var en våpenkonvoi på vei til Hizbollah. Våpenkonvoien befant seg på en motorvei mellom Damaskus og Beirut, ifølge Times of Israel.

Hizbollah har flere tusen krigere i Syria. De gir militær hjelp til det syriske regimet og iranske styrker.

Det israelske forsvaret ønsker verken å bekrefte eller å avvise rapportene.

I april i år skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu ha uttalt at forsvaret har utført flere angrep mot Hizbollah for å hindre at terrororganisasjonen skaffer avanserte våpen.

Søndag 27. november befant israelske soldater seg i direkte skuddveksling med en IS-tilknyttet terrorgruppe.

Forrige artikkel– Trump burde unngå store visjoner i Midtøsten
Neste artikkelFNs generalforsamling brukte en hel dag til angrep mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.