Lieberman: – Israel har stoppet leveranser av masseødeleggelsesvåpen til Hizbollah

Den israelske forsvarsministeren bekreftet onsdag at Israel har aksjonert i Syria for å hindre at Hizbollah får tak i masseødeleggelsesvåpen.
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman sammen med EU-ambassadører 7. desember 2016 (Foto: FD/Ariel Hermoni)
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman sammen med EU-ambassadører 7. desember 2016 (Foto: FD/Ariel Hermoni)

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman bekreftet onsdag at Israel nylig gjennomførte angrep i Syria for å stoppe våpenleveranser til terrorgruppen Hizbollah. Det skriver Times of Israel.

Ifølge en uttalelse fra Liebermans kontor skal han på et møte med EU-ambassadører samme dag ha fortalt om aksjonene. Lieberman avslørte ingen detaljer om de israelske angrepene mot den Iran-støttede libanesiske terrorgruppen som kriger sammen med Assad-regimets militærstyrker i den syriske borgerkrigen.

– Vår innsats fokuserer først og fremst på å forsvare våre innbyggere, og å gi dem trygghet. I tillegg håndhever vi vår suverenitet i området, sa Lieberman. – Vi forsøker å hindre smugling av avanserte våpen, militært utstyr og masseødeleggelsesvåpen fra Syria til Hizbollah, la han til.

Liebermans kontor ville ikke opplyse om hvilke typer masseødeleggelsesvåpen som skulle leveres til Hizbollah, men tidligere har israelske ledere, deriblant den forrige forsvarsministeren, Moshe Ya’alon, uttalt at de er svært bekymret for at terrorgruppen vil motta kjemiske våpen fra det syriske regimet.

Ifølge en av EU-ambassadørene hadde de inviterte gjestene en god og konstruktiv samtale med den israelske forsvarsministeren.

 

Avigdor Lieberman hilser på Lars Faaborg-Andersen fra Danmark (Foto: FD/Ariel Hermoni)
Avigdor Lieberman hilser på EU-ambassadør Lars Faaborg-Andersen fra Danmark (Foto: FD/Ariel Hermoni)

 

Meldinger om israelske luftangrep i Syria

Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA siterte onsdag fra en militær kilde som hevdet at en militær flybase utenfor Damaskus hadde blitt truffet av israelske missiler natt til onsdag 7. desember.

Ifølge SANA ble missilene skutt ut fra «okkupert» område. Andre arabiske medier, deriblant Al Jazeera og Al Arabiya, bekreftet at det hadde vært en stor eksplosjon ved flyplassen.

Den kurdiske nettsiden ARA News siterte et øyenvitne som skal ha sett at luftangrepene traff steder der Hizbollah oppbevarte missiler.

Ingen israelske talspersoner ville kommentere påstandene fra de arabiske mediene.

Bildet viser eksplosjoner ved den syriske militære flybasen Mazzeh natt til onsdag 7. desember (Foto: Twitter)
Bildet viser eksplosjoner ved den syriske militære flybasen Mazzeh natt til onsdag 7. desember (Foto: Twitter)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise