Lieberman: – Israel har stoppet leveranser av masseødeleggelsesvåpen til Hizbollah

Den israelske forsvarsministeren bekreftet onsdag at Israel har aksjonert i Syria for å hindre at Hizbollah får tak i masseødeleggelsesvåpen.

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman sammen med EU-ambassadører 7. desember 2016 (Foto: FD/Ariel Hermoni)
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman sammen med EU-ambassadører 7. desember 2016 (Foto: FD/Ariel Hermoni)

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman bekreftet onsdag at Israel nylig gjennomførte angrep i Syria for å stoppe våpenleveranser til terrorgruppen Hizbollah. Det skriver Times of Israel.

Ifølge en uttalelse fra Liebermans kontor skal han på et møte med EU-ambassadører samme dag ha fortalt om aksjonene. Lieberman avslørte ingen detaljer om de israelske angrepene mot den Iran-støttede libanesiske terrorgruppen som kriger sammen med Assad-regimets militærstyrker i den syriske borgerkrigen.

– Vår innsats fokuserer først og fremst på å forsvare våre innbyggere, og å gi dem trygghet. I tillegg håndhever vi vår suverenitet i området, sa Lieberman. – Vi forsøker å hindre smugling av avanserte våpen, militært utstyr og masseødeleggelsesvåpen fra Syria til Hizbollah, la han til.

Liebermans kontor ville ikke opplyse om hvilke typer masseødeleggelsesvåpen som skulle leveres til Hizbollah, men tidligere har israelske ledere, deriblant den forrige forsvarsministeren, Moshe Ya’alon, uttalt at de er svært bekymret for at terrorgruppen vil motta kjemiske våpen fra det syriske regimet.

Ifølge en av EU-ambassadørene hadde de inviterte gjestene en god og konstruktiv samtale med den israelske forsvarsministeren.

 

Avigdor Lieberman hilser på Lars Faaborg-Andersen fra Danmark (Foto: FD/Ariel Hermoni)
Avigdor Lieberman hilser på EU-ambassadør Lars Faaborg-Andersen fra Danmark (Foto: FD/Ariel Hermoni)

 

Meldinger om israelske luftangrep i Syria

Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA siterte onsdag fra en militær kilde som hevdet at en militær flybase utenfor Damaskus hadde blitt truffet av israelske missiler natt til onsdag 7. desember.

Ifølge SANA ble missilene skutt ut fra “okkupert” område. Andre arabiske medier, deriblant Al Jazeera og Al Arabiya, bekreftet at det hadde vært en stor eksplosjon ved flyplassen.

Den kurdiske nettsiden ARA News siterte et øyenvitne som skal ha sett at luftangrepene traff steder der Hizbollah oppbevarte missiler.

Ingen israelske talspersoner ville kommentere påstandene fra de arabiske mediene.

Bildet viser eksplosjoner ved den syriske militære flybasen Mazzeh natt til onsdag 7. desember (Foto: Twitter)
Bildet viser eksplosjoner ved den syriske militære flybasen Mazzeh natt til onsdag 7. desember (Foto: Twitter)
Forrige artikkel– Virker som tunnelene er legitime ferdselsårer
Neste artikkelPA TV: Kutt åpen fiendens lunger – kutt åpen!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.