Skal ha gjennomført tredje bombeangrep på tre dager

Spenningen mellom Israel og Syria har økt etter de siste dagers hendelser.
Det amerikanske luftforsvaret sendte sitt F-15E Strike Eagle over Irak i 2014 for å bombe IS-mål. (Illustrasjon: US Department of Defense, Wikimedia Commons)
Israelske jagerfly har i natt gjennomført flere angrep mot iranske mål i Syria. (Illustrasjon: US Department of Defense)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Syriske medier melder mandag morgen at israelske jagerfly i løpet av natten skal ha bombet en rekke mål langs den libanesisk-syriske grensen, inkludert syriske militære anlegg og en våpenkonvoi på vei til Hizbollah. Angrepet er det andre som blir utført inne i Syria i løpet av 24 timer, og det tredje på tre dager. Opplysningene er ikke bekreftet av israelske myndigheter, skriver avisen Times of Israel.

Tidligere på søndagen skal en israelsk drone ifølge rapporter ha drept et medlem av en regimevennlig milits. Droneangrepet skjedde bare to dager etter at israelske jagerfly på fredag ble beskutt av syriske luftvernmissiler etter at de hadde bombet en annen våpenkonvoi på vei til Hizbollah utenfor oldtidsbyen Palmyra. Ifølge libanesiske medier skal den drepte ha jobbet i det syriske luftforsvaret.

Fredagens hendelse var den mest alvorlige hendelsen mellom Syria og Israel siden den syriske borgerkrigen startet for seks år siden. Én av de syriske luftvernmissilene ble skutt ned av rakettforsvaret Arrow, mens to andre landet på et øde område inne i Israel. Etter hendelsen svarte Israels forsvarsminister at de ikke vil nøle med å ødelegge det syriske luftvernet hvis de fortsetter å skyte etter israelske jagerfly.

– Neste gang syrerne bruker deres luftvernsystemer mot våre fly, vil vi ødelegge dem uten den minste nøling, uttalte forsvarsminister Avigdor Lieberman til Israel Radio.

De siste fem årene har det vært utført flere bombeangrep mot våpenkonvoier inne i Syria. Israel blir beskyldt å stå bak de fleste av dem, men bare en håndfull har blitt bekreftet fra offisielt hold. Likevel sier Israel at de vil gjøre alt som står i deres makt for å hindre at våpen fraktes fra Iran til Hizbollah i Libanon gjennom Syria.

– Hver gang vi oppdager våpenoverføringer fra Syria til Libanon vil vi ta grep for å stoppe dem. På dette punktet er det ikke rom for noen kompromisser. Syrerne må forstå at de blir holdt ansvarlig for disse våpenoverføringene til Hizbollah og at hvis de fortsetter å tillate dem, så vil vi gjøre det vi må gjøre, sa Lieberman i intervjuet.

I forrige uke var statsminister Benjamin Netanyahu på statsbesøk i Russland. Der skal han ba bedt ledelsen i Kreml sørge for at Iran ikke får et fotfeste i regionen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise