Israel ødela 100 missiler inne i Syria

I forrige måneds flyangrep stanset den israelske hæren en stor våpenleveranse til Hizbollah.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Det israelske luftforsvaret ødela rundt 100 syriske missiler i sitt angrep på en våpenkonvoi inne i Syria i mars 2017. En stor del av missilene var på vei til terrorgruppen Hizbollah i Libanon, sier en høytstående offiser til Ha’aretz.

Offiseren, som ikke blir navngitt av avisen, sier derimot ingenting om hva slags type missiler som ble ødelagt. Israel innrømmet etter angrepet at det var de som sto bak. En slik bekreftelse er sjelden, selv om Israel blir beskyldt for flere angrep. Kilden til Ha’aretz sier at det israelske forsvaret har handlet tilsvarende i flere situasjoner.

Da de israelske jagerflyene var på vei tilbake fra angrepet på våpenkonvoien i midten av mars, ble de beskutt av syrisk antiluftmissiler. Det var den mest alvorlige hendelsen mellom Israel og Syria siden den syriske borgerkrigen startet for rundt seks år siden. Det israelske rakettforsvaret Arrow skjøt ned en syrisk missil, mens de andre landet i et øde område. Ingen av de israelske flyene ble truffet.

Ifølge den anonyme offiseren skal det syriske regimet ha visst at deres utdaterte missiler ikke ville treffe de israelske flyene, men mener angrepet reflekterer Syrias forsterkede selvtillit på grunn av støtte fra Russland, Iran og Hizbollah.

Offiseren sier også at situasjonen i Nord-Korea kan påvirke Israels sikkerhetssituasjon. En konfrontasjon mellom Washington og Pyongyang vil flytte USAs oppmerksomhet bort fra Midtøsten og minske deres innflytelse over regionen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise