– Vi er klar for ethvert israelsk angrep

Hizbollah viser styrke under en parade. Terrorgruppen har titusenvis av soldater og over 100.000 raketter. (Foto: YouTube)
Hizbollah viser styrke under en parade i Libanon. . (Foto: YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag startet den største militærøvelsen i Israel på nesten 20 år. Scenarioet som forsvaret øver på er at den iransk-støttede Hizbollah-militsen i Libanon invaderer Nord-Israel. Både hæren, marinen og luftforsvaret deltar i den store øvelsen.

Nå svarer den libanesiske terrorgruppen på at Israel øver på krig mot dem. I en uttalelse gjengitt i flere libanesiske medier, sier en høytstående Hizbollah-tjenestemann at Israel ikke vil klare å lure dem og at de er klar for ethvert angrep.

– Vi [Hizbollah] er årvåkne og er til enhver tid klare for ethvert scenario. Israelerne vil ikke lykkes med å overraske oss, fordi Israel vet godt hva Hizbollahs evner er etter det avskrekkende tapet vi påførte dem i 2006 [Den andre Libanon-krigen], sier han, ifølge intervjuet som er gjengitt i den israelske avisen Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen
En israelsk soldat hiver en granat inn i en Hizbollah-bunkers i forrige Libanon-krig. (Foto: Wikipedia)
En israelsk soldat kaster en granat inn i en Hizbollah-bunkers under forrige Libanon-krig. (Foto: Wikipedia)

Hizbollah-tjenestemannen sier videre at det israelske forsvaret gjennomfører den store militærøvelsen på grunn av «Hizbollahs militære kapasitet». Andre personer tilknyttet militsen sier til libanesiske medier at de tror Israel gjennomfører øvelsen for å være forberedt når eventuelt nye krigshandlinger bryter ut med terrorgruppen.

– Den jødiske staten kommer til å møte en helt annen og mye sterkere enhet enn de møtte under Den Andre Libanon-krigen for ti år siden, sier den anonyme personen.

Det bekreftes også langt på vei av det israelske forsvaret. De sier Israel forbereder seg på å krige mot en fiende som ikke lenger kjemper som en geriljagruppe og som har bygget opp et betydelig arsenal av våpen, i tillegg til kunnskap og opplæring.

Det har gjort at enkelte sier Hizbollah nå er den nest sterkeste hæren i Midtøsten, etter det israelske forsvaret. Den to uker lange israelske militærøvelsen vil fokusere på å bekjempe terrorgruppens styrkede evne og kapasitet til krigføring.

Selv om det israelske forsvaret har jobbet aktivt med å forhindre våpenleveranser fra Iran til Hizbollah-militsen i Sør-Libanon, anslås det at den libanesiske terrorgruppen har mellom 100.000 og 150.000 raketter i sitt arsenal. Mange tror det bare et et spørsmål om tid før det bryter ut en ny krig. Svenske Gabriel Rosenberg mener verden må forberedes på neste Hizbollah-krig.

Store styrker deltar i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. Landet forbereder seg på krig mot Hizbollah. (Foto: IDF)
Store styrker deltar i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. (Foto: IDF)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag