Hizbollah: – Israel har ikke lykkes i å forhindre oss i å få presisjonsraketter

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier de har presisjonsraketter.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier militsen har fått tilgang på presisjonsraketter. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier den libanesiske terrorgruppen får tak i presisjonsraketter, til tross for at Israel har utført en rekke militære aksjoner for å ødelegge deres smuglerruter gjennom Syria, skriver avisen Ha’aretz.

Siden 2017 har Israel bombet over 200 mål i Syria. Formålet med angrepene har blant annet vært å forhindre leveranser av avanserte våpen til den Iran-vennlige Hizbollah-militsen i Libanon. Israel mener Iran bruker kaoset i den syriske borgerkrigen til å smugle våpen til sine sjiamuslimske støttespillere.

Senest mandag 19. september utførte Israel et angrep på en fabrikk nær den syriske kystbyen Latakia. Ifølge det israelske forsvaret var også denne fabrikken et ledd i å produsere og smugle avanserte våpen til Hizbollah.

– Uansett hva dere gjør for å stanse våre smuglerruter, så lykkes dere ikke. Vi har både presisjonsraketter og andre raketter tilgjengelig, sa Nasrallah nylig i en TV-sendt tale, hvor han kom en trussel mot Israel.

– Hvis Israel starter en krig mot Libanon, vil Israel oppleve en skjebne og en realitet de aldri kunne forestilt seg, la Hizbollah-lederen til.

Satelittbilder viser skadene som det israelske angrepet forårsaket på militæranlegget nær Latakia. (Foto: ImageSat International)
Satelittbilder viser skadene det israelske angrepet forårsaket på militæranlegget nær Latakia. (Foto: ImageSat International)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise