Netanyahu: – Takket være Israel har Hizbollah dusinvis, ikke tusenvis, av presisjonsstyrte raketter tilgjengelig

Hizbollah ville hatt flere tusen avanserte presisjonsraketter uten Israels inntreden.

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med israelske spesialsoldater. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med israelske spesialsoldater. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Statsminister Benjamin Netanyahu hevder Hizbollah kun har noen få dusin presisjonsstyrte raketter tilgjengelig. Det er fordi israelske sikkerhetsstyrker, inkludert Mossad, har klart å hindre at flere tusen slike prosjektiler har blitt levert til den libanesiske terrorgruppen fra Iran, skriver Times of Israel.

– Etter Hizbollahs egne planer skulle de allerede vært utstyrt med flere tusen presisjonsraketter, men akkurat nå har de bare noen få dusin.

Uttalelsen fra Netanyahu kom etter at Israel iverksatte en operasjon for å finne og ødelegge Hizbollahs terrortunneler fra Libanon og inn i Israel. Det israelske forsvaret mener tunnelene skulle bli brukt til et blitzangrep mot Israel i en framtidig krig, kombinert med granat- og rakettangrep.

Netanyahu pratet videre om at Hizbollah kan angripe Israel på to måter. Det ene er tunnelene, som nå blir ødelagt. Det andre er raketter. For å minimere denne trusselen har Israel gjort alt i sin makt for å forhindre at militsen får presisjonsraketter fra Iran. Mange våpenleveranser har blitt bombet av Israel på vei fra Iran til Libanon, de fleste på vei gjennom Syria.

– Selv om ikke har fått stanset alle, har vi stanset imponerende mange, sier den israelske statsministeren om angrepene på våpenleveransene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise