Oppdaget nok en Hizbollah-tunnel

Det israelske forsvaret har startet en offensiv med å fjerne terrortunnelene.

Siden Operation Northern Shield startet har Israel funnet tre tunneler som går fra Libanon og inn i Israel. (Foto: IDF)
Siden Operation Northern Shield startet har Israel funnet tre tunneler som går fra Libanon og inn i Israel. (Foto: IDF)

Det israelske militæret har avdekket en tredje Hizbollah-tunnel som går inn på israelsk territorium. Det sier en talsperson i en pressemelding tirsdag.

For en uke siden startet det israelske forsvaret Operation Northern Shield, som tar sikte på å ødelegge terrortunnelene fra Libanon og inn i Israel.

Siden operasjonen startet har Israel avdekket og ødelagt to tunneler. Nå er altså en tredje tunnel oppdaget. Arbeidet med tunnelen var ikke ferdig, så den utgjorde ingen umiddelbar trussel mot Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Videre i pressemeldingen sier forsvaret at de plasserer ansvaret for disse terrortunnelene på den libanesiske regjeringen og at de ser på eksistensen av slike tuneller som er grovt brudd på FN-resolusjon 1701. Ifølge FN-resolusjon 1701 skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

Det israelske forsvaret mener den Iran-støttede terrorgruppen skulle bruke tunnelene til å angripe Israel i kombinasjon med raketter og granater.

Forrige artikkel– Australia vil onsdag anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad
Neste artikkel– Etter israelsk tilbaketrekning ble Betlehem tømt for kristne og fylt med terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.