Oppdaget nok en Hizbollah-tunnel

Det israelske forsvaret har startet en offensiv med å fjerne terrortunnelene.
Siden Operation Northern Shield startet har Israel funnet tre tunneler som går fra Libanon og inn i Israel. (Foto: IDF)
Siden Operation Northern Shield startet har Israel funnet tre tunneler som går fra Libanon og inn i Israel. (Foto: IDF)

Det israelske militæret har avdekket en tredje Hizbollah-tunnel som går inn på israelsk territorium. Det sier en talsperson i en pressemelding tirsdag.

For en uke siden startet det israelske forsvaret Operation Northern Shield, som tar sikte på å ødelegge terrortunnelene fra Libanon og inn i Israel.

Siden operasjonen startet har Israel avdekket og ødelagt to tunneler. Nå er altså en tredje tunnel oppdaget. Arbeidet med tunnelen var ikke ferdig, så den utgjorde ingen umiddelbar trussel mot Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Videre i pressemeldingen sier forsvaret at de plasserer ansvaret for disse terrortunnelene på den libanesiske regjeringen og at de ser på eksistensen av slike tuneller som er grovt brudd på FN-resolusjon 1701. Ifølge FN-resolusjon 1701 skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

Det israelske forsvaret mener den Iran-støttede terrorgruppen skulle bruke tunnelene til å angripe Israel i kombinasjon med raketter og granater.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise