Oppdaget en fjerde terrortunnel som gikk fra Libanon og inn i Israel

Israel har minelagt tunnelen, så Hizbollah ikke kan bruke den.

Det israelske forsvaret har avdekket fire Hizbollah-tunneler fra Libanon og inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret har avdekket fire Hizbollah-tunneler fra Libanon og inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I løpet av helgen oppdaget det israelske forsvaret nok en terrortunnel som gikk fra Libanon og inn på israelsk territorium, skriver Times of Israel.

– Tunnelen er under IDFs kontroll og utgjør ingen trussel, sier forsvaret.

Dette er den fjerde av Hizbollahs terrortunneler som Israel har oppdaget siden de startet Operation Northern Shield, en militær operasjon for å avdekke og ødelegge tunnelene fra det sørlige Libanon og inn i Israel.

Det israelske forsvaret vil ikke spesifisere nøyaktig hvor terrortunnelen ble funnet, men sier de «relevante lokale myndighetene» er varslet om hvor den ligger. Forsvaret skal ha minelagt tunnelen, som de også har gjort med de andre tunnelene de har oppdaget, for å forhindre at de kan bli brukt av Hizbollah til å utføre et angrep mot Israel.

– Den som går inn i tunnelen fra libanesisk side mister livet sitt, sier IDF.

Det israelske forsvaret mener den Iran-støttede terrorgruppen skulle bruke tunnelene til å angripe Israel i kombinasjon med raketter og granater.

Forrige artikkelFatah omtaler angrep på gravide og drap av baby for heltemodig
Neste artikkelSparer hundretusenvis i skatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.