Sjette og siste terrortunnel avdekket

Israel mener de har funnet og ødelagt alle Hizbollah-tunnelene.
Det israelske forsvaret borer i bakken for å ødelegge en terrortunnel som går inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret borer i bakken for å ødelegge en terrortunnel som går inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I desember startet det israelske forsvaret Operation Northern Shield, som gikk ut på å avdekke og ødelegge Hizbollahs terrortunneler fra Libanon og inn på israelsk territorium. Nylig ble den sjette terrortunnelen avdekket og ødelagt. Nå, halvannen måned etter at operasjonen startet, avsluttes den.

– Med oppdagelsen av denne terrortunnelen er arbeidet med å finne og ødelegge tunnelene som Hizbollah har gravd under grensen ferdig. Både etterretningen og vår vurdering av situasjonen tilsier at det ikke er flere angrepstuneller som går fra Libanon og inn i Israel, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret, til nettavisen Times of Israel.

Den sjette og siste tunnelen som ble avdekket var rundt 800 meter lang og gikk flere titalls meter inn på israelsk territorium. Den var gravd hele 55 meter under bakken og hadde elektrisitet, skinner for å frakte utstyr på og annet utstyr som gjorde den mer avansert enn de andre terrortunnelene.

– Dette var en svært avansert tunnel, sier det israelske forsvaret.

Israel mener den sjiamuslimske terrorgruppen skulle bruke tunnelene i en framtidig krig med Israel til å sende titalls eller hundrevis av soldater inn i Israel. Disse skulle beleire israelske grensebyer eller drepe så mange sivile og soldater som mulig. Angrepet skulle sjokkere det israelske samfunnet.

De fredsbevarende FN-styrkene i Libanon er informert av Israel om funn av terrortunneler, som er et brudd på FN-resolusjon 1701. Ifølge resolusjonen, som ble vedtatt etter den andre Libanon-krigen i 2006, skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

– IDF anser den libanesiske regjeringen som ansvarlig for gravingen av tunnelene og konsekvensene det medfører. Dette er et alvorlig brudd på resolusjon 1701 og suvereniteten til staten Israel, sier IDF i en uttalelse.

I en video som ble publisert av det israelske forsvaret i desember kan du se ansiktet på en Hizbollah-terrorist som blir tatt på fersken i en av tunnelene:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise