Sjette og siste terrortunnel avdekket

Israel mener de har funnet og ødelagt alle Hizbollah-tunnelene.
Det israelske forsvaret borer i bakken for å ødelegge en terrortunnel som går inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret borer i bakken for å ødelegge en terrortunnel som går inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)

I desember startet det israelske forsvaret Operation Northern Shield, som gikk ut på å avdekke og ødelegge Hizbollahs terrortunneler fra Libanon og inn på israelsk territorium. Nylig ble den sjette terrortunnelen avdekket og ødelagt. Nå, halvannen måned etter at operasjonen startet, avsluttes den.

– Med oppdagelsen av denne terrortunnelen er arbeidet med å finne og ødelegge tunnelene som Hizbollah har gravd under grensen ferdig. Både etterretningen og vår vurdering av situasjonen tilsier at det ikke er flere angrepstuneller som går fra Libanon og inn i Israel, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret, til nettavisen Times of Israel.

Den sjette og siste tunnelen som ble avdekket var rundt 800 meter lang og gikk flere titalls meter inn på israelsk territorium. Den var gravd hele 55 meter under bakken og hadde elektrisitet, skinner for å frakte utstyr på og annet utstyr som gjorde den mer avansert enn de andre terrortunnelene.

– Dette var en svært avansert tunnel, sier det israelske forsvaret.

Israel mener den sjiamuslimske terrorgruppen skulle bruke tunnelene i en framtidig krig med Israel til å sende titalls eller hundrevis av soldater inn i Israel. Disse skulle beleire israelske grensebyer eller drepe så mange sivile og soldater som mulig. Angrepet skulle sjokkere det israelske samfunnet.

De fredsbevarende FN-styrkene i Libanon er informert av Israel om funn av terrortunneler, som er et brudd på FN-resolusjon 1701. Ifølge resolusjonen, som ble vedtatt etter den andre Libanon-krigen i 2006, skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

– IDF anser den libanesiske regjeringen som ansvarlig for gravingen av tunnelene og konsekvensene det medfører. Dette er et alvorlig brudd på resolusjon 1701 og suvereniteten til staten Israel, sier IDF i en uttalelse.

I en video som ble publisert av det israelske forsvaret i desember kan du se ansiktet på en Hizbollah-terrorist som blir tatt på fersken i en av tunnelene:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise