– Hizbollah ønsker å invadere Israel

Det fortalte IDF-sjef Aviv Kochavi under en militærseremoni.

IDF-sjef Aviv Kochavi sier terrorgruppen Hizbollah ønsker å invadere Israel.
IDF-sjef Aviv Kochavi sier terrorgruppen Hizbollah ønsker å invadere Israel.

Sjefen for det israelske forsvaret, generalløytnant Aviv Kochavi, sier IDF er forberedt på å stanse den iransk-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah, som «bryter krigens regler og håner menneskelige verdier, mens de prøver å invadere Israels territorium», skriver avisen Yedioth Ahronoth.

– Bare noen kilometer herfra, på andre siden av våre nordlige grense, så finnes det en terrororganisasjon som ønsker å skade Israel og vår motstandsvilje. En organisasjonen som ønsker å bruke presisjonsraketter mot oss, som ønsker å invadere vårt territorium og skyte raketter og missiler mot den israelske sivilbefolkningen. Alt dette mens de åpenlyst bryter internasjonale avtaler og krigens spilleregler, sier Kochavi.

I desember-januar oppdaget og ødela IDF seks terrortunneler som var gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium. IDF har også tidligere sagt at formålet med tunnelene har vært invasjon av det nordlige Israel.

– IDF vil fortsette å handle mot Irans og deres støttespillere Hizbollahs forankring på den nordlige grensen, og vi vil fortsette å stanse terrorangrep på Vestbredden, Gazastripen og på Sinaihalvøya, la han til.

Uttalelsene hans kom under en minnemarkering for helikopterkatastrofen i 1997, hvor 73 soldater mistet livet etter at to transporthelikopter kolliderte i luften. Det var en av de dødeligste ulykkene i IDFs historie og fremskyndet Israels tilbaketrekking fra det sørlige Libanon i 2000.

Den nye IDF-sjefen sier at i hans nye rolle som øverstkommanderende føler han et enda større ansvar for Israels falne soldater og sørgende familier.

– Forpliktelsene til dere og til de falne soldater intensiveres. En seremoni som dette minner meg og alle IDF-kommandanter om den store forpliktelsen og profesjonaliteten som hæren må ha når vi planlegger våre operasjoner. Slik presisjon og sensitivitet må vi også ha når disse oppdragene er gjennomført, fortalte Kochavi på minneseremonien.

Forrige artikkelSe intervju med norsk TIPH-mann som støtter Israels avgjørelse
Neste artikkelPalestinske myndigheter hyller to drapsmenn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.