– Hizbollah ønsker å invadere Israel

Det fortalte IDF-sjef Aviv Kochavi under en militærseremoni.
IDF-sjef Aviv Kochavi sier terrorgruppen Hizbollah ønsker å invadere Israel.
IDF-sjef Aviv Kochavi sier terrorgruppen Hizbollah ønsker å invadere Israel.

Sjefen for det israelske forsvaret, generalløytnant Aviv Kochavi, sier IDF er forberedt på å stanse den iransk-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah, som «bryter krigens regler og håner menneskelige verdier, mens de prøver å invadere Israels territorium», skriver avisen Yedioth Ahronoth.

– Bare noen kilometer herfra, på andre siden av våre nordlige grense, så finnes det en terrororganisasjon som ønsker å skade Israel og vår motstandsvilje. En organisasjonen som ønsker å bruke presisjonsraketter mot oss, som ønsker å invadere vårt territorium og skyte raketter og missiler mot den israelske sivilbefolkningen. Alt dette mens de åpenlyst bryter internasjonale avtaler og krigens spilleregler, sier Kochavi.

I desember-januar oppdaget og ødela IDF seks terrortunneler som var gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium. IDF har også tidligere sagt at formålet med tunnelene har vært invasjon av det nordlige Israel.

– IDF vil fortsette å handle mot Irans og deres støttespillere Hizbollahs forankring på den nordlige grensen, og vi vil fortsette å stanse terrorangrep på Vestbredden, Gazastripen og på Sinaihalvøya, la han til.

Uttalelsene hans kom under en minnemarkering for helikopterkatastrofen i 1997, hvor 73 soldater mistet livet etter at to transporthelikopter kolliderte i luften. Det var en av de dødeligste ulykkene i IDFs historie og fremskyndet Israels tilbaketrekking fra det sørlige Libanon i 2000.

Den nye IDF-sjefen sier at i hans nye rolle som øverstkommanderende føler han et enda større ansvar for Israels falne soldater og sørgende familier.

– Forpliktelsene til dere og til de falne soldater intensiveres. En seremoni som dette minner meg og alle IDF-kommandanter om den store forpliktelsen og profesjonaliteten som hæren må ha når vi planlegger våre operasjoner. Slik presisjon og sensitivitet må vi også ha når disse oppdragene er gjennomført, fortalte Kochavi på minneseremonien.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise