Nå har brannterroren kommet til nord

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah har tatt i bruk taktikken til Hamas.

Flere påsatte branner har herjet i det nordlige Israel. En israelsk by måtte evakueres. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Fredag herjet flere branner langs Israels grense mot Libanon. Bilder vist på TV-kanalen Channel 12 viser at brannene ble påsatt av Hizbollah-terrorister, som ser ut til å ha tatt i bruk brannterroren som palestinere på Gaza bruker mot Sør-Israel. Nå har denne formen for terror også kommet til Nord-Israel.

På TV-bildene ser man at brannene blir påsatt tett på grensen mot Israel. Kraftig vind gjorde at flammene raskt spredte seg over grensen og gikk mot en israelsk militærbase og lokalsamfunnet Margaliot, som måtte evakueres.

Man kan også se fredsbevarende styrker fra FN som patruljerer i nærheten av brannene, men de gjør ingenting for å stanse Hizbollah i å starte dem.

TV-bildene viser at Hizbollah-terrorister går rundt og starter branner langs grensen. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Brannene gjorde at flere av landminene langs grensen eksploderte. Det lokale brannvesenet brukte mange timer på å få kontroll over brannene. Brannvesenet kunne ikke bruke brannslukningsfly på grunn av nærheten til en fiendtlig grense, noe som gjorde slukkingsarbeidet svært vanskelig.

– Alle vet at den libanesiske siden er ansvarlig for disse provokasjonene. De tester oss, sier Yoram Mahluf, en av de lokale lederne i grenseområdet.

Ifølge TV-reportasjen frykter myndighetene at Hizbollah vil fortsette å starte branner langs grensen mot Israel, for å distrahere det israelske forsvaret og for å fjerne vegetasjon som israelske spesialstyrker kan bruke som dekning.

Denne taktikken ser ut til å være en etterligning av brannterroren fra Gaza, hvor tusenvis av drager og ballonger har fraktet brannbomber over grensen. Dette har ført til at over 35 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark er svidd av. Det unike dyrelivet i området er også hardt rammet.

Bare i løpet av én uke i sommer var det 100 påsatte branner i Sør-Israel.

Her er brannen som herjet i Nord-Israel i forrige uke:

Forrige artikkelChelsea førte israelske og palestinske fotballspillere sammen
Neste artikkelLot du deg lure av det du leste om Israel i samfunnsfagsboka på ungdomsskolen?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.