Så nære var Israel og Hizbollah en krig

En video publisert av terrorgruppen Hizbollah viser at fem soldater nesten ble drept.
En panservernmissil eksploderer like ved et israelsk kjøretøy med fem soldater ombord. (Foto: Skjermdump)

Et pansret kjøretøy fra det israelske forsvaret med fem soldater ombord var bare meter unna et direkte treff fra panservernmissilene som Hizbollah avfyrte mot det nordlige Israel søndag. En video publisert av Hizbollah-tilknyttet media viser to Kornet-panservernmissiler som skytes mot og eksploderer like ved kjøretøyet. Heldigvis ble ingen av soldatene skadet.

Det militære kjøretøyet befant seg på en vei rundt 5,5 kilometer fra Libanon-grensen. På grunn av frykt for at dette området kunne bli angrepet, var det lagt ned forbud mot at militært personell skulle oppholde seg her.

Det er uklart hva som er årsaken til at kjøretøyet, som var under ledelse av en militærdoktor, ikke fulgte instruksjonene om å ikke oppholde seg i dette området. Det israelske militæret sier de nå skal etterforske hendelsen.

Her kan du se den dramatiske videoen av angrepet:

Kjøretøyet som de fem soldatene satt i var pansret, men ikke nok til at det ville tålt et direkte treff fra de kraftige panservernmissilene. Derfor var det meter om å gjøre fra at soldatene ble drept eller alvorlig skadet i angrepet.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet fra Hizbollah med å avfyre rundt 100 granater og raketter fra artilleri og helikopter mot Hizbollah-mål i det sørlige Libanon. Det israelske svaret kunne blitt mye kraftigere. Israelske jagerfly var på vingene for å gjennomføre et større bombeangrep mot Hizbollahs våpenfabrikker i Libanon – hvis soldater hadde blitt skadet.

«Vi var bare et hårstrå unna en kraftig opptrapping i konflikten med Hizbollah», skriver kommentator Amos Harel i den israelske avisen Ha’aretz.

Det var et kjøretøy av denne typen som holdt på å bli truffet av panservernmissiler. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise