– Hizbollah vil måtte betale en høy pris hvis de våger å angripe Israel

Benjamin Netanyahu svarer på truslene fra Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fotografert foran en drone ved Palmachim-flybasen. (Foto: GPO/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Statsminister Benjamin Netanyahu kom søndag 15. desember med en klar advarsel til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, etter at Iran truet med å bruke den Iran-støttede gruppen til å angripe Israel, skriver Israel Hayom.

– En leder i Irans revolusjonsgarde truet med at Iran kunne utslette Tel Aviv fra Libanon. Da eksponerte han en sannhet – Hizbollah er ganske enkelt Irans forlengede arm i Libanon i kampen mot Israel, sier Netanyahu.

Hizbollah har over 150.000 raketter i sitt arsenal i Sør-Libanon. De siste årene har terrorgruppen forsøkt å bygge flere av disse rakettene om til avanserte presisjonsraketter, med hjelp fra Iran. Israel har utført en rekke aksjoner i både Libanon og Syria for å forhindre Hizbollah i å få tilgang på presisjonsraketter. Likevel er terrorgruppen en stor trussel mot Israel.

Netanyahu er klar i sin advarsel til Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

– La meg gjøre det helt klart: Hvis Nasrallah våger å angripe Israel, så vil organisasjonen og den libanesiske stat, som tillater aggresjon mot oss fra sitt territorium, betale en høy pris, sier den israelske statsministeren.

I september var Hizbollah og Israel bare få meter unna en krig, da fem soldater ombord et israelsk militærkjøretøy holdt på å bli truffet av en panservernmissil avfyrt av den libanesiske terrorgruppen mot Israel.

– Det er bare et spørsmål om tid før det blir en ny krig mot Hizbollah, sier tidligere Mossad-leder Ram Ben-Barak i dette videointervjuet med i24:

Forrige artikkelMange trafikkdrepte i Israel i 2019
Neste artikkelRødts Israel-hat truer med å utestenge Stavanger kommune fra den internasjonale økonomien
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.