Hizbollah bannlyst i Tyskland

Den tyske forbundsregjeringen bannlyser terrorgruppen.
Motdemonstranter med flagget til terrororganisasjonen Hizbollah i forbindelse med en støttemarkering til Israel utenfor Stortinget i januar 2009. Nå blir det forbudt og straffbart å bruke dette flagget i Tyskland. (Foto: Odd Østtveit)

Torsdag kunngjorde Tyskland at de bannlyser den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Landet forbyr både den militære og politiske delen av Hizbollah. Dermed bryter de med EUs politikk, som bare har klassifisert den militære fløyen som en terrororganisasjon, skriver nettavisen Times of Israel.

Etter kunngjøringen raidet det tyske politiet moskeer og grupperinger i Dortmund, Berlin, Münster og Bremen med tilknytning til terrorgruppen.

Hizbollah har ingen formell struktur i Tyskland, men bruker landet til å søke tilflukt og samle inn penger til organisasjonen, ifølge tyske myndigheter. Den nye politikken gjør det også forbudt å bruke og vise Hizbollah-symboler.

Flagget til Hizbollah er ikke et uvanlig syn i anti-israelske demonstrasjoner i Europa. Også i Norge har demonstranter viftet med terrororganisasjonens flagg (slik bildet over viser). Nå er det forbudt å bruke flagget i Tyskland.

Den libanesiske terrorgruppen, som er opprettet og finansiert av Iran, har som mål å utslette Israel. De har rundt 130.000 raketter siktet inn mot Israel fra sitt kjerneområde i det sørlige Libanon. Gruppen har også stått bak flere terrorangrep. I fjor sommer brøt det nesten ut full krig mellom Israel og Hizbollah, etter at de avfyrte et missil mot et israelsk militærekjøretøy.

Både Israel og USA har ønsket at Tyskland skal bannlyse Hizbollah. Israels utenriksminister Yisrael Katz takker Tyskland for avgjørelsen. Samtidig oppfordrer han andre europeiske land til å følge Tysklands eksempel.

Er det på tide at Norge gjør det samme? Svar i kommentarfeltet!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise