Hizbollah bannlyst i Tyskland

Den tyske forbundsregjeringen bannlyser terrorgruppen.

Motdemonstranter med flagget til terrororganisasjonen Hizbollah i forbindelse med en støttemarkering til Israel utenfor Stortinget i januar 2009. Nå blir det forbudt og straffbart å bruke dette flagget i Tyskland. (Foto: Odd Østtveit)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag kunngjorde Tyskland at de bannlyser den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Landet forbyr både den militære og politiske delen av Hizbollah. Dermed bryter de med EUs politikk, som bare har klassifisert den militære fløyen som en terrororganisasjon, skriver nettavisen Times of Israel.

Etter kunngjøringen raidet det tyske politiet moskeer og grupperinger i Dortmund, Berlin, Münster og Bremen med tilknytning til terrorgruppen.

Hizbollah har ingen formell struktur i Tyskland, men bruker landet til å søke tilflukt og samle inn penger til organisasjonen, ifølge tyske myndigheter. Den nye politikken gjør det også forbudt å bruke og vise Hizbollah-symboler.

Flagget til Hizbollah er ikke et uvanlig syn i anti-israelske demonstrasjoner i Europa. Også i Norge har demonstranter viftet med terrororganisasjonens flagg (slik bildet over viser). Nå er det forbudt å bruke flagget i Tyskland.

Den libanesiske terrorgruppen, som er opprettet og finansiert av Iran, har som mål å utslette Israel. De har rundt 130.000 raketter siktet inn mot Israel fra sitt kjerneområde i det sørlige Libanon. Gruppen har også stått bak flere terrorangrep. I fjor sommer brøt det nesten ut full krig mellom Israel og Hizbollah, etter at de avfyrte et missil mot et israelsk militærekjøretøy.

Både Israel og USA har ønsket at Tyskland skal bannlyse Hizbollah. Israels utenriksminister Yisrael Katz takker Tyskland for avgjørelsen. Samtidig oppfordrer han andre europeiske land til å følge Tysklands eksempel.

Er det på tide at Norge gjør det samme? Svar i kommentarfeltet!

Forrige artikkelFlere friskmeldte enn syke av korona
Neste artikkelFinn fem feil i NTBs artikkel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.