Hizbollah prøver å rekruttere israelere

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har avslørt terrorgruppen.

Israelsk-arabiske Beirut Hamud har prøvd å rekruttere andre israelere til Hizbollah sammen med ektemannen Bilal Bizari.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah jobber med å rekruttere israelske sivile til å gjennomføre terrorangrep på vegne av dem. Det har etterforskningen til den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet avdekket.

En Hizbollah-celle, samt identiteten til Hizbollah-fanger og rekrutter, ble oppdaget som følge av arrestasjonen av to israelske sivile fra den arabiske byen Majdal Krum den 6. juni. Informasjonen kom fram i avhør med dem.

Etterforskningen avdekket at Beirut Hamud, en kvinnelig israelsk statsborger fra Majdal Krum og som for tiden bor i Libanon med sin ektemann Bilal Bizari, hadde operert på vegne av Hizbollah, skriver Jerusalem Post.

Hamud jobber som journalist for avisen Al-Ahkbar, en avis med bånd til Hizbollah. En del av arbeidet til ekteparet har vært å rekruttere andre israelske statsborgere til å jobbe for den sjiamuslimske terrorgruppen.

Ifølge Shin Bet ble Hamud avhørt av sikkerhetsstyrkene i 2013 på mistanker om at hun hadde møtt medlemmer av Hizbollah på en konferanse i Marokko i 2008, i tillegg til en annen konferanse i Tunisia i 2012. Etter avhøret i 2013 flyttet hun fra Israel til Libanon, hvor hun giftet seg med Bizari.

I desember 2019 møtte Hamud to israelsk-arabiske kvinner i Tyrkia. De to kvinnene ble senere avhørt av Shin Bet for mistanke om at de i løpet av besøket hadde blitt forsøkt rekruttert til Hizbollah av Hamud og ektemannen.

Etterforskningen bekreftet at de to kvinnene hadde møtt Hamud. Det ble også bekreftet at møtet i Tyrkia hadde funnet sted. Det ble også avdekket hvordan Hizbollah brukte Hamud og ektemannen i et forsøk på å rekruttere flere israelere til å utføre aktiviteter for dem. Etter at etterforskningen var over ble de to kvinnene løslatt, men under gitte restriksjoner.

Som et ledd i kampen mot terror tok Shin Bet kontakt med Bilal i Libanon og advarte han om at Israel var klar over at de rekrutterte israelere for Hizbollah og at denne aktiviteten måtte opphøre med en gang.

– Shin Bet vil fortsette å jobbe resolutt for å overvåke og hindre alle spionasje- og terroraktivitet fra Hizbollah, sier sikkerhetstjenesten.

Forrige artikkelPalestinerne sier de vil forhandle med Israel igjen
Neste artikkel– Planen om å åpne grensene igjen har gått i vasken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.