Hizbollah prøver å rekruttere israelere

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har avslørt terrorgruppen.
Israelsk-arabiske Beirut Hamud har prøvd å rekruttere andre israelere til Hizbollah sammen med ektemannen Bilal Bizari.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah jobber med å rekruttere israelske sivile til å gjennomføre terrorangrep på vegne av dem. Det har etterforskningen til den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet avdekket.

En Hizbollah-celle, samt identiteten til Hizbollah-fanger og rekrutter, ble oppdaget som følge av arrestasjonen av to israelske sivile fra den arabiske byen Majdal Krum den 6. juni. Informasjonen kom fram i avhør med dem.

Etterforskningen avdekket at Beirut Hamud, en kvinnelig israelsk statsborger fra Majdal Krum og som for tiden bor i Libanon med sin ektemann Bilal Bizari, hadde operert på vegne av Hizbollah, skriver Jerusalem Post.

Hamud jobber som journalist for avisen Al-Ahkbar, en avis med bånd til Hizbollah. En del av arbeidet til ekteparet har vært å rekruttere andre israelske statsborgere til å jobbe for den sjiamuslimske terrorgruppen.

Ifølge Shin Bet ble Hamud avhørt av sikkerhetsstyrkene i 2013 på mistanker om at hun hadde møtt medlemmer av Hizbollah på en konferanse i Marokko i 2008, i tillegg til en annen konferanse i Tunisia i 2012. Etter avhøret i 2013 flyttet hun fra Israel til Libanon, hvor hun giftet seg med Bizari.

I desember 2019 møtte Hamud to israelsk-arabiske kvinner i Tyrkia. De to kvinnene ble senere avhørt av Shin Bet for mistanke om at de i løpet av besøket hadde blitt forsøkt rekruttert til Hizbollah av Hamud og ektemannen.

Etterforskningen bekreftet at de to kvinnene hadde møtt Hamud. Det ble også bekreftet at møtet i Tyrkia hadde funnet sted. Det ble også avdekket hvordan Hizbollah brukte Hamud og ektemannen i et forsøk på å rekruttere flere israelere til å utføre aktiviteter for dem. Etter at etterforskningen var over ble de to kvinnene løslatt, men under gitte restriksjoner.

Som et ledd i kampen mot terror tok Shin Bet kontakt med Bilal i Libanon og advarte han om at Israel var klar over at de rekrutterte israelere for Hizbollah og at denne aktiviteten måtte opphøre med en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Shin Bet vil fortsette å jobbe resolutt for å overvåke og hindre alle spionasje- og terroraktivitet fra Hizbollah, sier sikkerhetstjenesten.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise