Nye trusler mot Israel fra Hizbollah

Hizbollah truer Israel med hevn etter etter at Hizbollah-kriger ble drept under de seneste luftangrepene i Syria. (Foto: @batoul_diab)
Hizbollah truer Israel med hevn etter etter at Hizbollah-kriger ble drept under de seneste luftangrepene i Syria. (Foto: @batoul_diab)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge rapporter om det seneste luftangrepet i Syria er flere Hizbollah- og andre terrororganisasjoner tilknyttet Iran blitt bombet.

Ifølge offisielle kilder fant angrepet sted over Golanhøydene. Kort tid etter fulgte en bølge av angrep mot flere forsteder av Damaskus og Daraa-distriktet. Assads hær klarte å ta unna noen av missilene med luftforsvarssystemer over Damaskus, skriver det israelske nyhedsmedie N12 (Kanal 12).

Terrororganisasjonen Hizbollah har hatt det meget travel i etterkant med å true Israel på sosiale medier, etter at en av deres krigere angivelig ble drept under angrebet. Det skriver avisen Jerusalem Post.

På Twitter har Hizbollah for eksempel postet bildet nedenfor, av terrorister på vei mot Klippemoskeen i Jerusalem. En “nært forestående befrielse” av Jerusalem er mye brukt i Hizbollahs propagandastrategi.


I et videoklipp med en klar trussel mot Israel, kan man se Hizbollah-terrorister med våpen som tråkker på det israelske flagget mens de gjør seg klar til kamp, skriver det israelske nyhetsmediet N12 – hvor du også kan se videoklippet.

Ali Kamel Mohsen er en av flere Hizbollah-terrorister som er drept i Syria det siste året. I fjor høst gjennomførte Israel luftangrep mot et sted for utsending av ”drapsdroner”, hvor to Hizbollah-krigere ble drept. Andre Hizbollah-terrorister har blitt drept i kamper sammen med den syriske hæren.

Hizbollah har også beskyldt Israel for tidligere luftangrep i Syria. I april ble en Hizbollah-terrorist drept ved et luftangrep tett på den libanesiske grensen. Som gjengjeldelse skar Hizbollah huller i grensegjerdet mellom Israel og Libanon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge det israelske nyhetsmediet N12 har Hizbollahs siste trusler om hevn mot Israel økt spenningen ved Israels nordlige grense.

Nylig har over 230 europeiske og amerikanske lovgivere underskrevet en oppfordring om EU-forbud av Hizbollah – les MIFFs artiklel om det her.

Les flere av MIFFs artikler om Hizbollah her.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn HansenGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag