Kamphandlinger mellom Hizbollah og Israel

- Vi er midt i en hendelse som ikke er enkel, sier statsminister Benjamin Netanyahu.
Fra grensen mot Libanon 27. juli 2020. (Foto via Twitter @manniefabian)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Før klokken 15.00 mandag ettermiddag kom de første nyhetsmeldingene om kamphandlinger ved Israels nordgrense. Når denne artikkelen publiseres er bildet fortsatt uklart, og detaljer blir sannsynligvis holdt tilbake av israelsk militærsensur.

Ifølge israelske medier oppdaget IDF en terrorcelle som beveget seg mot grensen, og åpnet ild mot den da den kom inn på israelsk territorium. Terrorcellen skal ha blitt uskadeliggjort, og ingen israelere ble skadet.

Libanesiske kilder sier en Hizbollah-gruppe skjøt en panservernrakett mot en israelsk stridsvogn, mens andre rapporterer at IDF unngikk angrepet og drepte terroristene i angrepsgruppen. Det har foreløpig ikke kommet noen detaljer fra IDF eller Hizbollah, skrev Judah Ari Gross (Times of Israel) kl. 15.06.

Israelske medier sier IDF åpnet ild mot en militant gruppe som de antok var i ferd med å gjennomføre et angrep, skriver Michael A. Horowitz kl. 15.07.

En rekke kilder bekrefter at IDF har svart på hendelsen med artilleriild mot mål i Sør-Libanon, men rundt kl. 15.30 kommer det meldinger om at lyden av artilleri har opphørt.

– De pågår kamper i Mount Dov-området i Nord-Israel. Offisielle oppdateringer kommer, skrev Jonathan Conricus, internasjonal talsperson for IDF, kl. 15.10.

Statsminister Netanyahu skal ha reist til IDFs hovedkvarter for å følge utviklingen.

Alle innbyggere i Nord-Israel har fått ordre om å holde seg innendørs på grunn av sikkerhetssituasjonen. Flere hovedveier i området ble stengt, men skal allerede være gjenåpnet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHamas sa nei til 136 milliarder kroner til utvikling av Gaza
Neste artikkelBenny Gantz til Hizbollah: – Sett oss ikke på prøve
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise