– Hizbollah er ansvarlig for Beirut-eksplosjonen

– Hizbollah er ansvarlig for den kraftige eksplosjonen i Beirut, sier Moshe Ya’alon, Israels tidligere forsvarsminister og forsvarssjef til det saudiske nettstedet Elaph.

Knesset-medlem Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons)
Knesset-medlem Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge Ya’alon ble eksplosjonen utløst etter at et våpenlager som tilhører Hizbollah begyte å brenne. Deretter nådde flammene ammoniumnitrat som var lagret i nærheten.

– Libanon er ikke en uavhengig stat, den er tatt som gissel av Hizbollah, sier Ya’alon.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah hevdet tidligere denne uken at Hizbollah ikke kjente til lageret med ammoniumnitrat. Dette blir avvist av Ya’alon, som sier beholdningen med høyeksplosivt materiale var velkjent for Hizbollah og at havnen er under deres kontroll.

Forrige artikkel– Israelsk koronavaksine klar til testing på mennesker i oktober
Neste artikkelFatah/PLO planlegger en tredje intifada
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.