– Hizbollah er ansvarlig for Beirut-eksplosjonen

- Hizbollah er ansvarlig for den kraftige eksplosjonen i Beirut, sier Moshe Ya'alon, Israels tidligere forsvarsminister og forsvarssjef til det saudiske nettstedet Elaph.
Knesset-medlem Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons)
Knesset-medlem Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons)

Ifølge Ya’alon ble eksplosjonen utløst etter at et våpenlager som tilhører Hizbollah begyte å brenne. Deretter nådde flammene ammoniumnitrat som var lagret i nærheten.

– Libanon er ikke en uavhengig stat, den er tatt som gissel av Hizbollah, sier Ya’alon.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah hevdet tidligere denne uken at Hizbollah ikke kjente til lageret med ammoniumnitrat. Dette blir avvist av Ya’alon, som sier beholdningen med høyeksplosivt materiale var velkjent for Hizbollah og at havnen er under deres kontroll.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Israelsk koronavaksine klar til testing på mennesker i oktober
Neste artikkelFatah/PLO planlegger en tredje intifada
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise