Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

IDF bombet Hizbollah-mål i Libanon

Det israelske forsvaret skjøt opp lysbluss langs grensen mot Libanon tirsdag kveld. Forsvaret fryktet infiltrasjon av Hizbollah.
Første luftangrep mot terrorgruppen i Libanon siden 2006.

Israelske fly bombet flere av Hizbollahs observasjonsposter langs Israels nordlige grense tidlig onsdag morgen, etter at det sent tirsdag kveld ble avfyrt flere skudd fra Libanon mot israelske soldater, skriver Times of Israel.

– Vi ser på dette som en svært alvorlig hendelse. IDF vil fortsette å være årvåkne og gjøre det som er nødvendig for å sikre Israels suverenitet og innbyggernes sikkerhet, sier det israelske forsvaret i en uttalelse onsdag.

Det er trolig først gang siden 2006 at Israel gjennomfører luftangrep mot Hizbollah-mål i Libanon. Det kan øke spenningen langs den urolige grensen.

Det hele startet sent tirsdag kveld, da det israelske forsvaret rapporterte om en «sikkerhetssituasjon» langs grensen mot Libanon. Frykt for infiltrasjon gjorde at det ble skutt opp lysbluss langs grensen og innbyggerne ble bedt om å holde seg innendørs og i sikkerhet.

I forbindelse med operasjonen ble israelske soldater beskutt fra libanesisk territorium, men ingen israelske soldater skal ha kommet til skade. Det er heller ikke kommet meldinger om skadde eller drepte på libanesisk side.

Onsdag morgen er alle restriksjoner i områdene langs grensen mot Libanon løftet, og innbyggerne kan igjen bevege seg fritt. Det israelske forsvaret sier de holder regjeringen i Libanon ansvarlig for angrep fra deres territorium.

Det har i lang tid vært spent langs Israels nordlige grense, og i det siste har det tilspisset seg. Den libanesiske terrorgruppen har lovet hevn etter at en av deres soldater ble drept utenfor den syriske hovedstaden Damaskus, i et luftangrep 20. juli som de mener Israel stod bak. Tidligere har Hizbollah forsøkt å infiltrere Israel og det er frykt for at de vil forsøke det igjen.

I fjor var det bare centimetere i fra at det brøt ut krig mot Hizbollah:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart