IDF bombet Hizbollah-mål i Libanon

Første luftangrep mot terrorgruppen i Libanon siden 2006.
Det israelske forsvaret skjøt opp lysbluss langs grensen mot Libanon tirsdag kveld. Forsvaret fryktet infiltrasjon av Hizbollah.

Israelske fly bombet flere av Hizbollahs observasjonsposter langs Israels nordlige grense tidlig onsdag morgen, etter at det sent tirsdag kveld ble avfyrt flere skudd fra Libanon mot israelske soldater, skriver Times of Israel.

– Vi ser på dette som en svært alvorlig hendelse. IDF vil fortsette å være årvåkne og gjøre det som er nødvendig for å sikre Israels suverenitet og innbyggernes sikkerhet, sier det israelske forsvaret i en uttalelse onsdag.

Det er trolig først gang siden 2006 at Israel gjennomfører luftangrep mot Hizbollah-mål i Libanon. Det kan øke spenningen langs den urolige grensen.

Det hele startet sent tirsdag kveld, da det israelske forsvaret rapporterte om en «sikkerhetssituasjon» langs grensen mot Libanon. Frykt for infiltrasjon gjorde at det ble skutt opp lysbluss langs grensen og innbyggerne ble bedt om å holde seg innendørs og i sikkerhet.

I forbindelse med operasjonen ble israelske soldater beskutt fra libanesisk territorium, men ingen israelske soldater skal ha kommet til skade. Det er heller ikke kommet meldinger om skadde eller drepte på libanesisk side.

Onsdag morgen er alle restriksjoner i områdene langs grensen mot Libanon løftet, og innbyggerne kan igjen bevege seg fritt. Det israelske forsvaret sier de holder regjeringen i Libanon ansvarlig for angrep fra deres territorium.

Det har i lang tid vært spent langs Israels nordlige grense, og i det siste har det tilspisset seg. Den libanesiske terrorgruppen har lovet hevn etter at en av deres soldater ble drept utenfor den syriske hovedstaden Damaskus, i et luftangrep 20. juli som de mener Israel stod bak. Tidligere har Hizbollah forsøkt å infiltrere Israel og det er frykt for at de vil forsøke det igjen.

I fjor var det bare centimetere i fra at det brøt ut krig mot Hizbollah:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise