Frykter Hizbollah-angrep før høytiden

Den libanesiske terrorgruppen har lovet hevn etter et israelsk angrep.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah har lovet hevn etter at en av deres medlemmer ble drept. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske forsvaret tror den libanesiske terrorgruppen Hizbollah vil forsøke å gjennomføre et hevnangrep mot Israel i løpet av de neste to ukene. Kilder sier til avisen Israel Hayom at de tror den Iran-støttede terrorgruppen vil prøve et angrep før Rosh Hashanah, jødisk nyttår.

Hizbollah har lovet hevn etter en av deres krigere ble drept i et luftangrep i Syria i sommer. Terrorgruppen anklager Israel for å ha stått bak angrepet. I en TV-sendt tale søndag gjentok Hizbollah-leder Hassan Nasrallah truslene.

I frykt for et forestående angrep er det israelske forsvaret i høy beredskap langs grensen mot Libanon. Forsvaret tror Hizbollah vil gjennomføre angrepet før 18. september, da jødisk nyttår og andre høytider starter.

Det israelske forsvaret kan ikke forutse nøyaktig hva slags angrep Hizbollah planlegger, men de utelukker ikke at det dreier seg om rakettangrep, infiltrasjonsangrep, anti-tank raketter, bruk av skytevåpen eller annet.

Hassan Nasrallah
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah på en plakat i Libanon. På plakaten er også en rakett siktet inn mot Tel Aviv i Israel.

Spenningen langs grensen mot Libanon har vært spent i flere uker. I slutten av august ble det skutt opp lysbluss, da man fryktet infiltrasjon av Hizbollah. Det endte med at israelske soldater ble beskutt fra libanesisk side. Israel svarte med luftangrep mot Hizbollah i Libanon for første gang siden 2006.

Også i slutten av juli var det kamphandlinger mellom Hizbollah og Israel. En gruppe terrorister fra Hizbollah skal ha forsøkt å infiltrere Israel, men de ble oppdaget og angrepet ble stanset av det israelske forsvaret.

Til tross for at de har lovet hevn og forsøkt å gjennomføre angrep den siste tiden, tror ikke Israel at Hizbollah ønsker et stort sammenstøt. Derfor ser det israelske forsvaret for seg et angrep i begrenset omfang, mot et militært mål. Samtidig har Israel advart Hizbollah om at de vil svare kraftig på et slikt angrep, også mot libanesisk infrastruktur.

Det israelske forsvaret fryktet i slutten av august infiltrasjon av Hizbollah, og skjøt opp lysbluss langs grensen.
Forrige artikkel– Det er både mulig og logisk at alle 22 arabiske land anerkjenner Israel
Neste artikkelJerusalem koker – høyeste temperatur på over 100 år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.