Nok et land erklærer Hizbollah for en terrororganisasjon

Blir det niende landet på et halvt år som bannlyser terrorgruppen.
Hizbollahs leder Nasrallah (Foto: @ActForIsrael)
Hizbollahs leder Nasrallah taler på storskjerm til sine følgere. (Foto: @ActForIsrael)

Slovenia har besluttet å erklære Hizbollah for en terrororganisasjon, melder det israelske utenriksdepartementet. Slovenia slutter seg dermed til Sveits, Østerrike og Tyskland som nylig erklærte det samme, skriver Israel Hayom.

– Jeg gleder meg over beslutningen til Slovenias regjering om å erklære alle deler av Hizbollah som en terrororganisasjon. Denne avgjørelsen slutter seg til lignende beslutninger av regjeringer i Europa og Latin-Amerika. Hizbollah skader først og fremst innbyggerne i Libanon og holder dem som gisler i tjeneste for iranske interesser, sier utenriksminister Gabi Ashkenazi.

Den slovenske regjeringens beslutning er nok et skritt i det israelske utenriksdepartementets innsats for å øke det internasjonale presset mot Hizbollah. I løpet av det siste halvannet året har 16 land sluttet seg til listen over land som har erklært Hizbollah og alle deres grener som en terrororganisasjon. Ni land har har gjort det de siste seks månedene.

Den israelske utenriksministeren oppfordrer andre land og resten av EU til å slutte seg til presset mot Hizbollah, til å forby alle deres aktiviteter og erklære organisasjonen og alle deres grener som en terrororganisasjon.

Slovenia er det sjette EU-landet etter Nederland, Tyskland, Litauen, Estland og Latvia til å erklære Iran-støttede Hizbollah som en terrororganisasjon.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise