Nok et land erklærer Hizbollah for en terrororganisasjon

Blir det niende landet på et halvt år som bannlyser terrorgruppen.
Hizbollahs leder Nasrallah (Foto: @ActForIsrael)
Hizbollahs leder Nasrallah taler på storskjerm til sine følgere. (Foto: @ActForIsrael)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Slovenia har besluttet å erklære Hizbollah for en terrororganisasjon, melder det israelske utenriksdepartementet. Slovenia slutter seg dermed til Sveits, Østerrike og Tyskland som nylig erklærte det samme, skriver Israel Hayom.

– Jeg gleder meg over beslutningen til Slovenias regjering om å erklære alle deler av Hizbollah som en terrororganisasjon. Denne avgjørelsen slutter seg til lignende beslutninger av regjeringer i Europa og Latin-Amerika. Hizbollah skader først og fremst innbyggerne i Libanon og holder dem som gisler i tjeneste for iranske interesser, sier utenriksminister Gabi Ashkenazi.

Den slovenske regjeringens beslutning er nok et skritt i det israelske utenriksdepartementets innsats for å øke det internasjonale presset mot Hizbollah. I løpet av det siste halvannet året har 16 land sluttet seg til listen over land som har erklært Hizbollah og alle deres grener som en terrororganisasjon. Ni land har har gjort det de siste seks månedene.

Den israelske utenriksministeren oppfordrer andre land og resten av EU til å slutte seg til presset mot Hizbollah, til å forby alle deres aktiviteter og erklære organisasjonen og alle deres grener som en terrororganisasjon.

Slovenia er det sjette EU-landet etter Nederland, Tyskland, Litauen, Estland og Latvia til å erklære Iran-støttede Hizbollah som en terrororganisasjon.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise