Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Avis: Hizbollahs leder flykter til Iran

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)

Generalsekretær i den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah, skal være i ferd med å flytte til Iran – hvis han ikke allerede har gjort det – sier velinformerte kilder til den kuwaitiske avisen Al-Jarida.

Kilden forteller til avisen at etterretningstjenesten i Libanon og nabolandene har registrert omfattende og kryptert kommunikasjon mellom den iranske revolusjonsgarden og Iran-støttede Hizbollah i forbindelse med flyttingen, skriver Jerusalem Post. Nasrallah kommer til å bo i Teheran på ubestemt tid og det er uklart når han eventuelt vil returnere til Libanon ifølge avisen.

Attentatet mot den iranske atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh utenfor Teheran skal ha fått Nasrallah til å frykte for sin egen sikkerhet. Selv om han tilbringer mesteparten av sin tid i en underjordisk bunkers, frykter Nasrallah at han kan lide samme skjebne. Derfor har han også økt sin egen sikkerhet.

Den Hizbollah-tilknyttede avisen Al-Manar melder at israelske jagerfly fløy i lav høyde over den libanesiske hovedstaden Beirut onsdag natt. Spenningen i regionen er spent etter at iranske tjenestemenn beskyldte Israel for å stå bak attentatet mot Fakhrizadeh og har truet med hevn.

Stemningen har også vært svært anspent mellom Hizbollah og Israel de siste månedene, etter at en Hizbollah-terrorist ble drept i et angivelig israelsk luftangrep i Damaskus i Syria i juli. Terrorgruppen har lovet hevn og det israelske forsvaret har siden vært i høy beredskap langs grensen mot Libanon og Syria.

Al-Jarida skrev i november at en kilde tett på lederen for revolusjonsgardens Quds-styrke, Esmail Qaani, hadde uttalt at Hizbollah hadde klart å avdekke en israelsk operasjon for å likvidere Nasrallah og en rekke ledere i pro-iranske fraksjoner i Syria, Irak, Vestbredden og Gazastripen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart