Avis: Hizbollahs leder flykter til Iran

Hassan Nasrallah frykter for sitt liv etter attentatet mot iransk atomforsker.
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Generalsekretær i den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah, skal være i ferd med å flytte til Iran – hvis han ikke allerede har gjort det – sier velinformerte kilder til den kuwaitiske avisen Al-Jarida.

Kilden forteller til avisen at etterretningstjenesten i Libanon og nabolandene har registrert omfattende og kryptert kommunikasjon mellom den iranske revolusjonsgarden og Iran-støttede Hizbollah i forbindelse med flyttingen, skriver Jerusalem Post. Nasrallah kommer til å bo i Teheran på ubestemt tid og det er uklart når han eventuelt vil returnere til Libanon ifølge avisen.

Attentatet mot den iranske atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh utenfor Teheran skal ha fått Nasrallah til å frykte for sin egen sikkerhet. Selv om han tilbringer mesteparten av sin tid i en underjordisk bunkers, frykter Nasrallah at han kan lide samme skjebne. Derfor har han også økt sin egen sikkerhet.

Den Hizbollah-tilknyttede avisen Al-Manar melder at israelske jagerfly fløy i lav høyde over den libanesiske hovedstaden Beirut onsdag natt. Spenningen i regionen er spent etter at iranske tjenestemenn beskyldte Israel for å stå bak attentatet mot Fakhrizadeh og har truet med hevn.

Stemningen har også vært svært anspent mellom Hizbollah og Israel de siste månedene, etter at en Hizbollah-terrorist ble drept i et angivelig israelsk luftangrep i Damaskus i Syria i juli. Terrorgruppen har lovet hevn og det israelske forsvaret har siden vært i høy beredskap langs grensen mot Libanon og Syria.

Al-Jarida skrev i november at en kilde tett på lederen for revolusjonsgardens Quds-styrke, Esmail Qaani, hadde uttalt at Hizbollah hadde klart å avdekke en israelsk operasjon for å likvidere Nasrallah og en rekke ledere i pro-iranske fraksjoner i Syria, Irak, Vestbredden og Gazastripen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise