Hizbollah angrep Israel med 19 raketter

Israelsk talsperson sier Israel ikke har noen interesse av å trappe opp situasjonen.
Rakettforsvarssystemet Iron Dome kalkulerer banen på innkommende raketter og skyter ned dem som er på vei mot befolkede områder. Under Gaza-krigen i mai 2021 skjøt det ned flere hundre raketter, til en høy kostnad. (Foto: IDF)

Fredag formiddag ble Israel angrepet med 19 raketter av den shia-muslimske terrororganisasjonen Hizbollah i Libanon. Rakettangrepet aktiviserte Israels forsvarssystem Iron Dome, som skjøt ned flere av angrepsrakettene. De andre slo ned i åpne områder.

IDF svarte med artilleriild mot områdene som det ble skutt fra. Ifølge libanesiske medier var det al-Arqoub-området i Sør-Libanon, i nærheten av byen Natabiyeh.

Onsdag ble Israel angrepet med tre raketter av en palestinsk terrorgruppe i Sør-Libanon. I ettertid svarte IDF med artilleriild og luftangrep. Ifølge IDF rammet jagerflyene «avfyringsstedene og infrastruktur brukt til terror i Libanon». Ifølge Hizbollah var rakettangrepene torsdag et svar på disse angrepene.

– Israel har ingen planer om å gå til krig, sa IDFs talsperson Ran Kochav til israelske medier fredag. Han påpekte at Hizbollah med overlegg avfyrte sine raketter mot åpne områder, og ikke mot israelske boligområder.

– Dette er en moderat respons fra Hizbollah, for ikke å trappe opp situasjonen, sa Kochav, ifølge Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHer skriker AUF i fistel om boikott av verdens eneste jødiske stat
Neste artikkelNy israelsk spenningsserie på Netflix
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise