Er det telefonnummeret ditt?

- Plutselig forstod jeg det jeg burde skjønt for lenge siden. Det er milliarder av mennesker i verden som aldri har hørt om Auschwitz og Holocaust, skriver journalist Noah Klieger.

Kelneren pekte på armen til Noah Klieger.
– Er det telefonnummeret ditt?
– Nei, det er ikke et telefonnummer. Det er nummeret mitt fra Auschwitz, svarte Klieger.
– Auschwitz? Hva er det? svarte den unge tyrkiske jenta.

Klieger forklarte at Auschwitz var en tysk utrydningsleir. Han fulgte kelneren med blikket da hun siden delte historien med to av sine kollegaer. Klieger forstod at heller ikke disse hadde noen idé om hva Auschwitz var.

Klieger forteller denne historien i avisen Yedioth Aharonoth. Det hele skjedde i slutten av mai, da han deltok på en internasjonal konferanse for sportsjournalister i Tyrkia.

– Plutselig forstod jeg det jeg burde skjønt for lenge siden. Det er milliarder av mennesker i verden som aldri har hørt om Auschwitz og Holocaust, og som aldri kommer til å høre om det. De vet ingenting om tyskernes plan om å utrydde det jødiske folk, skriver Klieger.

– I løpet av en generasjon eller to vil Auschwitz og Holocaust bare stå igjen som en annen episode i verdenshistorien, spår Klieger.

Den 84 år gamle veteranjournalisten overlevde Auschwitz som tenåring. Det var i Auschwitz jeg bestemte meg for å bli zionist, sa han til Miff.no da vi møtte ham i Jerusalem for drøyt to år siden.

Se foredrag av Noah Klieger på MIFFs YouTube-kanal.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise