Holocaust-overlever feiret 104 års-dagen i lag med 400 etterkommere

Shoshanna Ovitz samlet hele storfamilien foran Vestmuren i Jerusalem.
Hundrevis av Shoshanna Ovitz' etterkommere samlet seg ved Vestmuren i forbindelse med 104-årsdagen. (Foto: Familien)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Holocaust-overlever Shoshanna Ovitz ønsket å markere 104-årsdagen sin på en helt spesiell måte. Hun ville samle alle sine «barn, barnebarn og andre etterkommere ved Vestmuren». Onsdag 7. august bidro hundrevis av etterkommere til å oppfylle ønsket hennes, skriver Times of Israel.

– Vi har ikke et nøyaktig tall, men rundt 400 barnebarn og etterkommere er her, sier Pnina Friedman, som er det eldste av Ovitzs mange barnebarn.

Noen av etterkommerne hennes bor utenfor Israel og kunne ikke komme.

– Det var ikke lett å organisere dette. Vi startet med å sende ut eposter, meldinger og ta telefonsamtaler. Det var viktig for oss at vi kom i kontakt med alle. Hun ba om at vi laget en liste over alle barnebarn, oldebarn og andre etterkommere, så hun kunne se dem og be for dem, sier Friedman.

Et av hennes andre barnebarn forteller til israelske Channel 12 at Ovitz ble sendt til konsentrasjonsleiren Auschwitz sammen med andre i familien. Der ble hun separert fra moren, som ble drept av «dødsengelen» Josef Mengele.

Ovitz møtte ektemannen mens begge søkte etter overlevende slektninger etter holocaust. De giftet seg da hun var tidlig i 30-årene. Før de flyttet til Israel bodde de i en transittleir i Østerrike, hvor deres første datter ble født. Senere flyttet de til Haifa i Israel, hvor familien etablerte seg. De fikk til slutt to sønner og to døtre – og flere tiår senere hundrevis av etterkommere til.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise