Israel advarer Hamas mot forsøk på å forstyrre 75-årsmarkeringen av frigjøringen av Auschwitz-Birkenau

IDF vil svare med stor styrke dersom Hamas angriper Israel i et forsøk på å sabotere Holocaust-markeringen i Jerusalem.

Hamas ruster opp på Gaza-stripen. Foto: Flickr/Creative Commons/Marsmet543.
Bildet viser Hamas-terrorister på Gazastripen som skyter raketter mot Israel. (Foto: Flickr/Creative Commons/Marsmet543)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel har sendt tydelige advarsler til Hamas om at landet vil reagere kraftig mot ethvert forsøk på å avbryte eller forstyrre denne ukens Holocaust-markering i Jerusalem. Det rapporterte den israelske tv-kanalen Channel 13 på mandag, skriver Times of Israel.

Ifølge Channel 13 går advarslene ut på at det israelske forsvaret, IDF, ikke vil nøle med å angripe terrororganisasjonen på Gazastripen som svar på eventuelle provokasjoner, uansett om det vil bety et økt internasjonalt fokus.

Israelske tjenestemenn tror det er mulig at Hamas vil forsøke å sabotere markeringen av The Fifth World Holocaust Forum ved å øke ballong-angrepene mot israelsk bebyggelse eller ved å tillate at andre terrorgrupper på Gazastripen skyter raketter inn i Israel.

Denne klyngen av ballonger og kondomer fraktet eksplosiver. (Foto: Eshkol Security)
Denne klyngen av ballonger og kondomer fraktet eksplosiver fra Gazastripen og inn i det sørlige Israel. (Illustrasjon: Eshkol Security)

Tjenestemennene mener Hamas står bak strømmen av ballonger med eksplosiver som har blitt sendt inn i Israel de siste dagene. På mandag landet en samling ballonger med sprengstoff sendt fra Gazastripen i nærheten av den israelske hovedstaden. Det skjedde i et område ved den israelske byen Beit Shemesh, skriver Jerusalem Post. Sprengstoffet ble uskadeliggjort av bombeeksperter uten å gjøre skade på materiell eller personer.

I forkant av konferansen har IDF blant annet økt antallet Iron Dome antirakettsystemer i det sørlige Israel, meldte tv-kanalen.

Iron Dome. (Foto: IDF)
Et antirakettsystem av typen Iron Dome. (Foto: IDF)

Ifølge Times of Israel vil minst 47 statsledere, inkludert 26 presidenter, fire konger og fire statsministere være til stede på torsdag når 75-årsdagen for frigjøringen av konsentrasjons- og utryddelsesleiren Auschwitz-Birkenau blir markert i en seremoni ved Yad Vashem, minnesenteret for Holocaust i Jerusalem.

Ti tusen politifolk vil bli utkommandert for å beskytte gjestene i Jerusalem, og under transporten til og fra flyplassen. IDF har fått ansvaret for å beskytte utenlandske ledere som krysser inn til Vestbredden for å møte palestinske ledere.

Blant gjestene er Tysklands president Frank-Walter Steinmeier, britenes prins Charles, Frankrikes president Emmanuel Macron, Russlands president Vladimir Putin, USAs visepresident Mike Pence, Norges kronprins Haakon og Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Markeringen blir sendt direkte fra klokken 12:30 (norsk tid) torsdag 23. januar på nettsiden til Yad Vashem.

Forrige artikkelIransk hemmelig dokument beviser at regimet planla å lage atomvåpen allerede i 2002
Neste artikkelTre terrorister infiltrerte Israel fra Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.