Historisk muslimsk besøk i Auschwitz

Aldri før har så mange prominente muslimske ledere besøkt konsentrasjonsleiren.
En stor gruppe prominente muslimske ledere besøkte den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau sammen med medlemmer fra American Jewish Committee. Det er i år 75 år siden leiren ble frigjort. (Foto: American Jewish Committee)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Lederen av Den muslimske verdensligaen (MWL), Mohammed al-Issa, en av verdens mest innflytelsesrike sunnimuslimske ledere, besøkte sammen med flere andre prominente muslimske ledere den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau torsdag 23. januar. Besøket var i samarbeid med American Jewish Committee (AJC), skriver nettavisen Times of Israel.

– Verden må sørge for at slike grusomme forbrytelser aldri skjer igjen, sa Issa, som tidligere var justisminister i Saudi-Arabia, på slutten av besøket.

Det er første gang så mange høytstående muslimske ledere besøker en av nazistenes utryddelsesleirer, ifølge arrangøren. 62 muslimer, inkludert 25 prominente religiøse ledere, fra rundt 28 land deltok i det historiske besøket.

Det er i 75 år siden Auschwitz-Birkenau ble frigjort av sovjetiske styrker. Den jødiske og muslimske delegasjonen ga hverandre klemmer og varme håndtrykk før de startet turen i leiren hvor over én million jøder ble drept.

Lederen av AJC, David Harris, tror det banebrytende besøket av muslimske ledere kan bidra til å skape en større muslimsk forståelse av Holocaust.

– At vi har en fremtredende muslimsk leder som åpent sier at Holocaust skjedde, at det var fryktelig og at vi må minnes på det – det har enorm betydning, sier den polske sjefsrabbineren Michael Schudrich og legger til:

– Det er historisk at en stor muslimsk delegasjon kommer til Auschwitz med formål om å sørge og vise respekt for de jødiske ofrene for folkemordet.

Den muslimske delegasjoner ba for de jødiske ofrene for Holocaust. (Foto:American Jewish Committee)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise