Premier League-stjerner forent i sterk holocaust-video

Liverpool-trener Jörgen Klopp er en av mange Premier League-profiler i den sterke holocaust-videoen. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I forbindelse med den internasjonale holocaustdagen 27. januar har flere store Premier League-profiler bidratt til en to minutters video. Budskapet i videoen retter seg mot dem som bare står og ser på når noen blir utsatt for hat og krenkelser. Lyd og bilder fra holocaust forsterker budskapet i videoen.

– I dag på den internasjonale holocaustdagen må vi huske på at når vi ser rasisme, antisemittisme, diskriminering eller hat, uansett hvor lite og tilsynelatende ubetydelig det kan virke, så kan vi ikke bare stå og se på. Sammen må vi stå opp mot det, sier de mange fotballprofilene i videoen.

Det har vært en økning i rasistiske hendelser på fotballstadioner de siste månedene og initiativtakerne bak prosjektet sier videoen adresserer «de gode menneskene som bare står og ser på og som ikke gjør noe med det».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kapteinene for det engelske herre- og kvinnelandslandslaget Harry Kane og Steph Houghton er blant dem som bidrar. Det er også Virgil van Dijk, Willian, Callum Hudson-Odoi, James Maddison, i tillegg til managerne Frank Lampard og Jürgen Klopp, skriver Jewish News, en av initativtakerne bak prosjektet.

Andre fotballprofiler i videoen inkluderer Fran Kirby, Fikayo Tomori, Eric Dier, Harry Winks, Jesse Lingard, Leah Williamson, Lukasz Fabianski, Mark Noble, Gary Cahill, Christian Benteke, Lewis Dunk, Glenn Murray, Will Hughes, Nathaniel Chalobah, Phil Jagielka, Gary Lineker og manager Roy Hodgson.

Det er første gang så mange fotballprofiler har kommet sammen for å støtte et slikt initiativ i forkant av den internasjonale holocaustdagen. Videoen ble spilt av på storskjerm på stadioner over hele England. Se videoen her:



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag