Premier League-stjerner forent i sterk holocaust-video

Profiler som Jürgen Klopp, Virgil van Dijk og Harry Kane advarer mot likegyldighet.
Liverpool-trener Jörgen Klopp er en av mange Premier League-profiler i den sterke holocaust-videoen. (Foto: Skjermdump)

I forbindelse med den internasjonale holocaustdagen 27. januar har flere store Premier League-profiler bidratt til en to minutters video. Budskapet i videoen retter seg mot dem som bare står og ser på når noen blir utsatt for hat og krenkelser. Lyd og bilder fra holocaust forsterker budskapet i videoen.

– I dag på den internasjonale holocaustdagen må vi huske på at når vi ser rasisme, antisemittisme, diskriminering eller hat, uansett hvor lite og tilsynelatende ubetydelig det kan virke, så kan vi ikke bare stå og se på. Sammen må vi stå opp mot det, sier de mange fotballprofilene i videoen.

Det har vært en økning i rasistiske hendelser på fotballstadioner de siste månedene og initiativtakerne bak prosjektet sier videoen adresserer «de gode menneskene som bare står og ser på og som ikke gjør noe med det».

Kapteinene for det engelske herre- og kvinnelandslandslaget Harry Kane og Steph Houghton er blant dem som bidrar. Det er også Virgil van Dijk, Willian, Callum Hudson-Odoi, James Maddison, i tillegg til managerne Frank Lampard og Jürgen Klopp, skriver Jewish News, en av initativtakerne bak prosjektet.

Andre fotballprofiler i videoen inkluderer Fran Kirby, Fikayo Tomori, Eric Dier, Harry Winks, Jesse Lingard, Leah Williamson, Lukasz Fabianski, Mark Noble, Gary Cahill, Christian Benteke, Lewis Dunk, Glenn Murray, Will Hughes, Nathaniel Chalobah, Phil Jagielka, Gary Lineker og manager Roy Hodgson.

Det er første gang så mange fotballprofiler har kommet sammen for å støtte et slikt initiativ i forkant av den internasjonale holocaustdagen. Videoen ble spilt av på storskjerm på stadioner over hele England. Se videoen her:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise