Argumentene for Israel som MIFF ikke bruker

Hvorfor støtte Israel? Det er mange grunner til å støtte Israel, men det er noen argumenter MIFF ikke bruker. Som for eksempel argumentene til den islamske teologen Abdul Hadi Palazzi.

Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)
Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


  • Denne artikkelen er tredje del av artikkelserien Hvorfor støtte Israel? som blir publisert på Miff.no fra og med 21. mars 2014.

Det er mange argumenter for å støtte Israel. Noen av disse kommer etterhvert i artikkelserien Hvorfor støtte Israel?

Men det er også noen argumenter som ligger utenfor MIFFs formål og grunnlag. MIFF er en religiøs nøytral organisasjon, og bruker derfor ikke religiøse argumenter.

Her skal vi bare nevne et kanskje uventet eksempel på religiøst begrunnet støtte til Israel. Noen leser i Koranen at det blir sagt til Israels barn: “Slå dere ned i landet!” (Nattreisen, kapittel 17:104). Koranen lærer at Israels land er hjemlandet til det jødiske folk, og at Allah ga dem landet som en arv, mener for eksempel den islamske teologen Abdul Hadi Palazzi fra Italia. Han mener også at Koranen forteller at jødene skal vende tilbake til dette landet mot endens tid. “Den som benekter [at Koranen lærer dette], benekter Koranen selv,” sier Palazzi.

Religiøse jøder og kristne finner tilsvarende ideer i sine hellige skrifter. Men det skal vi altså ikke fokusere på i denne artikkelserien.

Med Israel for fred er en religiøs nøytral organisasjon. Vi har rom for venner av Israel med alle ulike religioner og livssyn, og bruker ikke gamle eller nye religiøse skrifter og ideer når vi forsvarer Israel i Norge.

Denne artikkelen bygger på manuset til foredraget Hvorfor i all verden støtte Israel? av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GbFLUiGktEM[/youtube]

 

Relaterte saker:

MIFF og Bibelens profetier (fra 2004)
Noen kristne får problemer når MIFF forklarer argumenter for en israelsk tilbaketrekning fra landområder Israel skal ha etter Bibelens profetier. Artikkelen forklarer MIFFs rolle som formidler av israelernes syn og organisasjonens religiøst nøytrale utgangspunkt.

Kristenfundamentalister? (fra 2003)
I ulike fora blir MIFF stadig omtalt som “kristenfundamentalistisk”, “stiftet av personer fra det kristen-fundamentalistiske miljøet” o. l.
Jøder, kristne og sekulære deltar på like fot i MIFF på alle nivåer i organisasjonen. Og skulle det komme noen som er aktive i andre religioner, er også de hjertelig velkomne, så sant de er venner av Israel.

Hva står MIFF for? (fra 2002)
Det er mange Israel-organisasjoner i Norge. De fleste tar utgangspunkt i en eller annen tanke medlemmene har angående jødene og Israel, og arbeider for å spre det. Mange har kristne grunntanker.

 

Forrige artikkelTre palestinere drept idet de angrep israelske styrker
Neste artikkel– Ikke forvent at Abbas skal undertegne noe
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.