Rovfugler med rekkevidde

Israels strategiske lange arm trenger mer enn avanserte jagerfly. IAF(Israel Air Force) har tankfly som gir kapasitet til å angripe tungt hvor som helst i verden. Israel bruker ikke en gang 3% av sin militærmakt mot palestinerne, sier forsvarssjef Mofaz. Luftforsvaret spiller en viktig rolle i israels forsvarsstrategi, og står for tiden i uvanlig høy beredskap. Mens de fleste land - som USA - satser på å angripe med minst to flytyper, har Israel kapasitet til å angripe hvor som helst med en liten formasjon på f. eks. 4 F-15I jagerfly. Major "S", flyger i IAF, sier at en slik formasjon tilsvarer hele 16 vanlige F-16. Han flyr en rovfugl med rekkevidde.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israels strategiske lange arm trenger mer enn avanserte jagerfly. IAF(Israel Air Force) har tankfly som gir kapasitet til å angripe tungt hvor som helst i verden. Israel bruker ikke en gang 3% av sin militærmakt mot palestinerne, sier forsvarssjef Mofaz. Luftforsvaret spiller en viktig rolle i israels forsvarsstrategi, og står for tiden i uvanlig høy beredskap.
Mens de fleste land – som USA – satser på å angripe med minst to flytyper, har Israel kapasitet til å angripe hvor som helst med en liten formasjon på f. eks. 4 F-15I jagerfly. Major “S”, flyger i IAF, sier at en slik formasjon tilsvarer hele 16 vanlige F-16. Han flyr en rovfugl med rekkevidde.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIDF ødela terroristreir
Neste artikkelRovfugler med rekkevidde
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise