Moshe Ya’alon (52)

Generalløytnant Shaul Mofaz går av som forsvarssjef i begynnelsen av juli. Forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer utnevnte onsdag generalmajor Moshe Ya'alon til ny forsvarssjef. Ya'alon er en høyt respektert offiser, og valget av vil gi god kontinuitet i de israelske forsvarsstyrkene. Generalmajoren er i dag viseforsvarssjef, og har tidligere vært øverstkommanderende for Sentralkommandoen og Etterretningen. Sharons favoritt skal ha vært luftforsvarssjefen, generalmajor Dan Halutz. Sharon ønsker en full omstrukturering av IDF, og ingenting ville markert det bedre enn å utnevne en luftforsvarsmann til forsvarssjef for første gang i historien. Andre nyheter 14. mars - Tre israelske soldater ble drept og to skadet da en stridsvogn kjørte på en landmine på Gaza-stripen torsdag morgen. - Michael Melchior oppfordrer den franske regjeringen til å ikke ignorere økende anti-semittisme i landet. - Israelske styrker har begynt tilbaketrekningen fra Ramallah torsdag ettermiddag. - IDF tror Hizbollah-styrker fra Libanon stod bak angrepet nord i Israel tidligere i uken. - Det meldes om en rekke drap på palestinske terrorledere torsdag.

Generalløytnant Shaul Mofaz går av som forsvarssjef i begynnelsen av juli. Forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer utnevnte onsdag generalmajor Moshe Ya’alon til ny forsvarssjef. Ya’alon er en høyt respektert offiser, og valget av vil gi god kontinuitet i de israelske forsvarsstyrkene. Generalmajoren er i dag viseforsvarssjef, og har tidligere vært øverstkommanderende for Sentralkommandoen og Etterretningen. Sharons favoritt skal ha vært luftforsvarssjefen, generalmajor Dan Halutz. Sharon ønsker en full omstrukturering av IDF, og ingenting ville markert det bedre enn å utnevne en luftforsvarsmann til forsvarssjef for første gang i historien.

Andre nyheter 14. mars
– Tre israelske soldater ble drept og to skadet da en stridsvogn kjørte på en landmine på Gaza-stripen torsdag morgen.
– Michael Melchior oppfordrer den franske regjeringen til å ikke ignorere økende anti-semittisme i landet.
– Israelske styrker har begynt tilbaketrekningen fra Ramallah torsdag ettermiddag.
– IDF tror Hizbollah-styrker fra Libanon stod bak angrepet nord i Israel tidligere i uken.
– Det meldes om en rekke drap på palestinske terrorledere torsdag.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelske aksjoner “hjelper ikke”
Neste artikkelMoshe Ya’alon (52)
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise