Barna døde av palestinske granater

Minst 14 palestinere ble drept da IDF gikk til aksjon mot to flyktningeleire i de sentrale deler av Gaza-stripen søndag morgen. Aksjonen kom etter et feilslått forsøk fra palestinske terrorister på å gjennomføre et storstilt angrep ved grensestasjonen Erez nord på Gaza-stripen lørdag. Offiserer i IDF sier søndagens raid gjennom flyktningeleirene ikke knyttes direkte til lørdagens koordinerte angrep mellom de tre store palestinske terrororganisasjonene. - Aksjonen er del av vår konstante kamp mot de forskjellige terrororganisasjonene, forklarer offiserene. Fire barn mellom 11 og 16 år var blant de drepte søndag. - Israelske soldater skjøt ikke på barn under operasjonen, sier høyt rangerte militære kilder til Israels radio. IDF mener barna ble drept av granater som palestinerne kastet under angrepet. Utenom barna, var alle de andre drepte væpnede menn som deltok i kampene. Fotografier fra tilsvarende operasjoner, viser at palestinsk milits bruker sivile, inklusiv barn, som "menneskelige skjold" rutinemessig, skriver Ha'aretz. (08.03)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Minst 14 palestinere ble drept da IDF gikk til aksjon mot to flyktningeleire i de sentrale deler av Gaza-stripen søndag morgen. Aksjonen kom etter et feilslått forsøk fra palestinske terrorister på å gjennomføre et storstilt angrep ved grensestasjonen Erez nord på Gaza-stripen lørdag. Offiserer i IDF sier søndagens raid gjennom flyktningeleirene ikke knyttes direkte til lørdagens koordinerte angrep mellom de tre store palestinske terrororganisasjonene.
– Aksjonen er del av vår konstante kamp mot de forskjellige terrororganisasjonene, forklarer offiserene.
Fire barn mellom 11 og 16 år var blant de drepte søndag.
– Israelske soldater skjøt ikke på barn under operasjonen, sier høyt rangerte militære kilder til Israels radio. IDF mener barna ble drept av granater som palestinerne kastet under angrepet. Utenom barna, var alle de andre drepte væpnede menn som deltok i kampene.
Fotografier fra tilsvarende operasjoner, viser at palestinsk milits bruker sivile, inklusiv barn, som “menneskelige skjold” rutinemessig, skriver Ha’aretz. (08.03)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelKvinner har forventet levealder på 81,2 år
Neste artikkelKrimstatistikk
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise