Tett operativt samarbeid mellom Hamas og Fatah

Det palestinske lederskapet fortsetter å bruke to innfallsvinkler overfor Israel, skriver Ze'ev Schiff i Ha'aretz. På den ene siden prøver de å opprettholde en liten diplomatisk aktivitet, på den andre siden fortsetter Fatah å gjennomføre terrorangrep, i nært samarbeid med Hamas. Fatah er organisasjonen til statsminister Ahmed Qureia og Yasser Arafat. I løpet av de siste ukene har det avtegnet seg et tett operativt, militært samarbeid mellom Fatah og Hamas. Det kan se ut som om Hamas har klart å ta kontroll over flere militante celler i Fatah. Terrorgruppene ser ut til, i økende grad, å velge Gaza-stripen som utgangspunkt for sine angrep. På denne måten ønsker de å fremstille en eventuell ensidig tilbaketrekning som et resultat av militært press. Dersom Ashdod-terroristene klarte å ta seg gjennom sikkerhetsgjerdet rundt Gaza-stripen på en eller annen måte, var det et uvanlig unntak. Det logiske svaret på en slik infiltrasjon vil ikke være å stanse byggingen av sikkerhetsgjerdet, men heller intensivere arbeidet med å tette igjen svake ledd og huller, mener Schiff. Den erfarne militære analytikeren varsler flere israelske militære svar på søndagens doble terrorangrep. (15.03)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det palestinske lederskapet fortsetter å bruke to innfallsvinkler overfor Israel, skriver Ze’ev Schiff i Ha’aretz. På den ene siden prøver de å opprettholde en liten diplomatisk aktivitet, på den andre siden fortsetter Fatah å gjennomføre terrorangrep, i nært samarbeid med Hamas. Fatah er organisasjonen til statsminister Ahmed Qureia og Yasser Arafat.
I løpet av de siste ukene har det avtegnet seg et tett operativt, militært samarbeid mellom Fatah og Hamas. Det kan se ut som om Hamas har klart å ta kontroll over flere militante celler i Fatah.
Terrorgruppene ser ut til, i økende grad, å velge Gaza-stripen som utgangspunkt for sine angrep. På denne måten ønsker de å fremstille en eventuell ensidig tilbaketrekning som et resultat av militært press.
Dersom Ashdod-terroristene klarte å ta seg gjennom sikkerhetsgjerdet rundt Gaza-stripen på en eller annen måte, var det et uvanlig unntak. Det logiske svaret på en slik infiltrasjon vil ikke være å stanse byggingen av sikkerhetsgjerdet, men heller intensivere arbeidet med å tette igjen svake ledd og huller, mener Schiff. Den erfarne militære analytikeren varsler flere israelske militære svar på søndagens doble terrorangrep. (15.03)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIAF angriper Hamas-mål
Neste artikkelTi israelere drept i forsøk på megaterror
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise