Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tett operativt samarbeid mellom Hamas og Fatah

Det palestinske lederskapet fortsetter å bruke to innfallsvinkler overfor Israel, skriver Ze’ev Schiff i Ha’aretz. På den ene siden prøver de å opprettholde en liten diplomatisk aktivitet, på den andre siden fortsetter Fatah å gjennomføre terrorangrep, i nært samarbeid med Hamas. Fatah er organisasjonen til statsminister Ahmed Qureia og Yasser Arafat.
I løpet av de siste ukene har det avtegnet seg et tett operativt, militært samarbeid mellom Fatah og Hamas. Det kan se ut som om Hamas har klart å ta kontroll over flere militante celler i Fatah.
Terrorgruppene ser ut til, i økende grad, å velge Gaza-stripen som utgangspunkt for sine angrep. På denne måten ønsker de å fremstille en eventuell ensidig tilbaketrekning som et resultat av militært press.
Dersom Ashdod-terroristene klarte å ta seg gjennom sikkerhetsgjerdet rundt Gaza-stripen på en eller annen måte, var det et uvanlig unntak. Det logiske svaret på en slik infiltrasjon vil ikke være å stanse byggingen av sikkerhetsgjerdet, men heller intensivere arbeidet med å tette igjen svake ledd og huller, mener Schiff. Den erfarne militære analytikeren varsler flere israelske militære svar på søndagens doble terrorangrep. (15.03)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart