Israel bør trekke seg tilbake fra Gaza-stripen

Den israelske forsvarsministeren anbefaler at IDF fortsetter å kontrollere grenselinjen mellom Egypt og Gaza-stripen for å kunne stanse våpensmugling. Shaul Mofaz vil også hindre åpning av en palestinsk flyplass eller en havn mot Middelhavet. Med disse nyanseringene støtter forsvarsminister Mofaz en ensidig israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen. På det nåværende tidspunkt vil forsvarsministeren ikke anbefale noen større tilbaketrekning på Vestbredden. Mofaz mener Gaza-stripen er lettere å kontrollere fra utsiden, særlig fordi det er et ferdig utbygd sikkerhetsgjerde der. I tillegg er det ekstremt vanskelig å gjennomføre to parallelle tilbaketrekninger. (18.03)

Den israelske forsvarsministeren anbefaler at IDF fortsetter å kontrollere grenselinjen mellom Egypt og Gaza-stripen for å kunne stanse våpensmugling. Shaul Mofaz vil også hindre åpning av en palestinsk flyplass eller en havn mot Middelhavet.
Med disse nyanseringene støtter forsvarsminister Mofaz en ensidig israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen.
På det nåværende tidspunkt vil forsvarsministeren ikke anbefale noen større tilbaketrekning på Vestbredden. Mofaz mener Gaza-stripen er lettere å kontrollere fra utsiden, særlig fordi det er et ferdig utbygd sikkerhetsgjerde der. I tillegg er det ekstremt vanskelig å gjennomføre to parallelle tilbaketrekninger. (18.03)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSkap lov og orden på Gaza-stripen
Neste artikkelSharon og Abdullah i hemmelig møte
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise