Laserkrig

I over ti år har det israelske forsvaret hatt et øvingsfelt i nærheten av Dødehavet hvor avdelinger kan føre ekte "krig" med hverandre.

I stedet for å skyte med skarp ammunisjon som dreper og skader, skytes det med laserstråler som ikke volder død og skade. Når soldater eller tanks blir truffet av en laserstråle, beregner en datamaskinen hvor stor skade treffet ville ha gjort i virkeligheten, og soldaten får status fra “død” til “lett såret”. Tilsvarende for stridsvogner.

På denne måten blir kampøvelser mye mer realistiske. Det er vanlig i krig at de største tapene kommer de første dagene i kamp, før soldatene har lært seg knepene for å unngå å bli truffet.
Med dette realistiske øvingsopplegget kan soldatene få denne opplæringsperioden uten blod og død.

Nå er det nylig meldt om at det israelske forsvaret har utarbeidet et system som gjør det mulig å gjennomføre et tilsvarende øvingsopplegg hvor som helst. Soldater og tanks får sensorer, og et kjøretøy med elektronikk overvåker det hele.

Vår kilde-artikkel forteller om en øvelse hvor infanteri, artiller og panservogner øver sammen og hjelper hverandre. Det krever et høyt nivå av koordinering.

En av lederne for øvingssenteret sier at enhver som lurer på hvor forberedt det israelske forsvaret er på krig, burde komme på øvelsen og se. Det er nok et budskap først og fremst til Hizbollah i Libanon og Hamas i Gaza.

Kilde: En artikkel av Hanan Greenberg på Ynetnews.com (Yediot Aharonoth) 23. juli 2010.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise