Laserkrig

I over ti år har det israelske forsvaret hatt et øvingsfelt i nærheten av Dødehavet hvor avdelinger kan føre ekte “krig” med hverandre.

I stedet for å skyte med skarp ammunisjon som dreper og skader, skytes det med laserstråler som ikke volder død og skade. Når soldater eller tanks blir truffet av en laserstråle, beregner en datamaskinen hvor stor skade treffet ville ha gjort i virkeligheten, og soldaten får status fra “død” til “lett såret”. Tilsvarende for stridsvogner.

På denne måten blir kampøvelser mye mer realistiske. Det er vanlig i krig at de største tapene kommer de første dagene i kamp, før soldatene har lært seg knepene for å unngå å bli truffet.
Med dette realistiske øvingsopplegget kan soldatene få denne opplæringsperioden uten blod og død.

Nå er det nylig meldt om at det israelske forsvaret har utarbeidet et system som gjør det mulig å gjennomføre et tilsvarende øvingsopplegg hvor som helst. Soldater og tanks får sensorer, og et kjøretøy med elektronikk overvåker det hele.

Vår kilde-artikkel forteller om en øvelse hvor infanteri, artiller og panservogner øver sammen og hjelper hverandre. Det krever et høyt nivå av koordinering.

En av lederne for øvingssenteret sier at enhver som lurer på hvor forberedt det israelske forsvaret er på krig, burde komme på øvelsen og se. Det er nok et budskap først og fremst til Hizbollah i Libanon og Hamas i Gaza.

Kilde: En artikkel av Hanan Greenberg på Ynetnews.com (Yediot Aharonoth) 23. juli 2010.

 

Forrige artikkelIransk deltaker “skadet” før OL-finale mot israeler
Neste artikkelBolton: – Israel har kun få dager å angripe Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no