Tenåringer vil ikke bli byttet mot terrorister

– Dersom jeg blir kidnappet, vil jeg heller forbli i fangenskap enn å bli byttet mot terrorister, sier David Lotan, en tenåring fra Rishon Lezion. – Mitt liv er ikke mer viktig enn livene til dem som vil bli drept dersom terrorister blir satt fri, forklarer han.

Lotan og andre tenåringer har skrevet under på et brev til forsvarsminister Ehud Barak og forsvarssjef Benny Gantz hvor de nekter å bli utvekslet mot terrorister dersom de skulle bli kidnappet av Israels fiender under tjeneste i hæren. Dersom det skal være snakk om en fangeutveksling, må bytteforholdet være én til én, i henhold til internasjonale konvensjoner, står det i brevet.

Tenåringene ber også israelske myndigheter om å senke standarden palestinske fanger soner under i israelske fengsler. – En situasjon hvor forferdelige mordere studerer og nyter avanserte matretter er en utålelig vanære, skriver tenåringene. Underskriftskampanjen er satt i gang av ungdomsbevegelsen til det høyreorienterte partiet National Union.

Forrige artikkelIDF vil hindre kidnappinger for enhver pris
Neste artikkelIDF svarer på rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.