Fallskjermbrigaden hadde storøvelse

For første gang på 15 år har hele Fallskjermbrigaden i IDF levd opp til navnet sitt og hoppet i fallskjerm under storøvelse.

Fra fallskjermbrigadens storøvelse i januar 2012. (Foto: IDF)
Fra fallskjermbrigadens storøvelse i januar 2012. (Foto: IDF)

17. januar publiserte IDF bilder fra øvelsen på bildenettstedet Flickr.

– I øvelsen deltok tusenvis av brigadesoldater som strakk seg til sin ytterste grense, og testet sin beredskap til eventuelle framtidige oppdrag som kan komme, alt med den hensikt å sikre Israels sikkerhets, skriver IDF i omtalen av bildene. Dersom IDF noen gang skulle sende store bakkestyrker dypt inn i fiendeland, vil Fallskjermbrigaden stå langt framme i køen av avdelinger som kan løse oppgavene.

Øvelsen ble ledet av brigadesjef obsert Amir Bar’am, under tilsyn av generalmajor Gershon Hacohen.

De siste årene har Fallskjermbrigaden først og fremst hatt oppdrag på Vestbredden, og ikke gjennomført noen fellesøvelser på brigadenivå som inkluderer fallskjermhopp. Etter Den andre Libanon-krigen i 2006 har IDF trappet opp fellesøvelser for større militære avdelinger, for å forberede soldater og offiserer best mulig på krigsmanøvre i full skala.

 

Ledet av Ariel Sharon

Fallskjermbrigaden, som også kalles 35. brigade, ble opprettet på midten av 1950-tallet, den gang som en elitestyrke. Den første brigadesjefen var Ariel Sharon, som siden ble general, forsvarsminister og statsminister. Brigaden har kun brukt fallskjerm i kampsituasjon én gang, tilbake i Suez-krigen i 1956. Under Seksdagerskrigen deltok brigaden under erobringen av Øst-Jerusalem.

Les mer om Fallskjermbrigaden på Wikipedia (engelsk).

 • Her er noen av bildene som IDF har offentliggjort fra øvelsen.

 

 • Her er videorapport fra øvelsen (hebraisk).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-jSEpPMb59E[/youtube]

 

  Forrige artikkelSlik går det når noen vil ha dialog med Hamas-leder Ismail Haniyeh
  Neste artikkel– Hjelp MIFF å nå 6000 medlemmer innen 2. juni
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.