Sør-Korea viser interesse for Iron Dome

Sør-Korea er interessert i å inngå en betydelig våpenkontrakt med Israel, dersom Israel til gjengjeld kjøper sør-koreanske kampfly til treningsoppdrag.
Iron Dome. (Foto: IDF)
Iron Dome. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Iron Dome er kanskje våpensystemet Sør-Korea er aller mest interessert i. Rakettforsvarssystemet har bevist i kampsituasjoner at det kan beskytte sivilbefolkning og vital infrastruktur for raketter med mellomlang rekkevidde.

Israel planlegger utskiftning av sin flåte med A-4 Skyhawk, amerikanske jetfly som blir brukt til treningsoppdrag for jagerflypiloter. Italias M-346 Master og Sør-Koreas T-50 Golden Eagle er de to mest aktuelle alternativene, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

Forsvarsindustrien i Sør-Korea og Italia er i skarp konkurranse om oppdraget, som kan være verdt opp mot seks milliarder kroner. I forrige uke anbefalte luftforsvaret det italienske alternativet, men det er forsvarsdepartementet som skal ta den endelige avgjørelsen.

Departementet tar gjenkjøpsavtaler med i sin vurdering. Italia ønsker å kjøpe for nesten seks milliarder kroner i forsvarsmateriell fra Israel, inkludert satellitter. Sør-Korea har tilbudt en gjenkjøpsavtale på over 9 milliarder kroner, som innebærer kjøp av israelsk-produserte radarsystemer, samt oppgradering av helikopter og Hercules-fly. De siste signalene fra Seoul tyder på at Sør-Korea vil øke gjenkjøpsavtalen ytterligere, blant annet med flere batterier av Iron Dome.

Det er ventet at forsvarsdepartementet vil ta en avgjørelse i løpet av de neste ukene.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise