IDF øver på mobilisering under rakettangrep

IDF-offiser. (Illustrasjonsfot: IDF)
IDF-offiser. (Illustrasjonsfot: IDF)

IDF antar at den neste krigen i Israel vil bli utkjempet under enorme rakettangrep. I en framtidig krig vil Hamas, Hizbollah og Syria ha mulighet til å skyte mer enn ti tusen raketter mot Israel, kanskje enda mer dersom krigen skulle bli langvarig. IDF må derfor være forberedt på at rakettangrepene kan skape vansker for mobiliseringen av reservister.

– Før har vi utkjempet kriger som ikke involverte hjemmefronten. Vi forstår at den neste krigen kommer til å være annerledes. Allerede mens vi aktiviserer soldatene kommer vi til å være under angrep – i byene og på innkallingskontorene, forklarte oberst Agay Yehezkiel til Yedioth Aharonoth. Yehezkiel er øverstkommanderende for 162. divisjon.

 

Større øvelse underveis

Øvelsen tirsdag simulerte rakettangrep mot Israel fra Gaza-stripen i sør og Libanon og Syria i nord. Den ble holdt på divisjonens hovedkvarter og en rekke militære beredskapslagre over hele landet. Øvelsen var første del av en større øvelse oberst Yehezkiel kommer til å organisere i framtiden. Han kommer da til å innkalle flere tusen reservesoldater for å teste deres evne til å komme fram til de militære lagrene, få utstyret de trenger og så møte opp ved sine avdelinger.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsterker basene

Kontinuerlig rakettangrep betyr at de israelske basene kan være mer sårbare. IDF forsterker derfor basene hvor de har utstyr for reservesoldatene for å forsikre seg at de er klare for, og kan fortsette, å operere under en eventuell krig, også under kontinuerlig rakettangrep.

– Vi graver grøfter og legger til bekyttelseslag, men vi forbereder også soldatenes holdning. Vi forklarer dem at selv om det kommer til å være annerledes neste gang, kommer de fortsatt til å vite hva de skal gjøre når de kommer, sier Yehezkiel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag