Bataljonsjef avskjediget

De israelske forsvarsstyrkene håndhever budet "Du skal ikke la fiendtlige terrorgrupper få sjanse til å kidnappe dine soldater" strengt.
Soldater fra Givati-brigaden. (Foto: IDF)
Soldater fra Givati-brigaden. (Foto: IDF)

Sist uke skjedde det som aldri skal skje – en israelsk soldat ble etterlatt i en palestinsk landsby alene, mens resten av avdelingen dro fra ham. Det har fått konsekvenser for bataljonssjefen.

Oberstløytnant Muli Cohen er blitt avskjediget som kommandant for sin bataljon etter at sambandsmannen hans ble etterlatt i en palestinsk landsby under et rutineoppdrag, melder Yedioth Aharonoth.

 

Dro uten sambandsmannen

Sist onsdag gikk en panseravdeling inn i Budrus, en landsby ikke langt fra Ramallah for en rutineøvelse. Troppene forlot landsbyen etter kort tid, men uten bataljonsjefens sambandsmann.

Palestinske innbyggere hevder de hjalp soldaten å finne tilbake til avdelingen sin, men IDF avviser dette på det sterkeste. En militær jeep skal ha hentet ham flere minutter etter at de andre hadde reist.

IDFs stabsjef Benny Gantz bestemte seg for å suspendere bataljonsjefen etterpå. IDFs talsmannskontor opplyser at avgjørelsen ble tatt på grunnlag av både profesjonelle og normative aspekter ved oppførselen hans.

Militære kilder sier til Yedioth Aharonoth at Cohen antageligvis ikke vil returnere til sin stilling som bataljonsjef.

– Offiseren etterlot ikke bare en annen soldat, men bataljonsjefens sambandsmann, med andre ord en direkte underordnet soldat, sier en kilde til avisen.

 

Gjør alt for å forhindre kidnapping

Israelske soldater har instruks om å gjøre alt mulig for å forhindre en mulig kidnapping. Soldatene har til og med lov til å skyte på mulige kidnappere. Hæren har nylig definert terroristorganisasjoners motivasjon til å kidnappe israelske soldater som høyere enn noensinne, etter at Gilad Shalit ble løslatt mot 1027 palestinere som satt i israelske fengsler.

– Hendelsen [i Budrus] var helt klart en alvorlig operasjonsfiasko. Fienden bare venter på en mulighet til å kidnappe en soldat – spesielt på hjemmebane, sier en offiser fra Judea og Samaria-divisjonen til Yedioth Aharonoth.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise