IDF forbereder seg på “tunnelkrig”

Israel forsøker å lære av feilene som ble begått under Den andre Libanon-krigen i 2006. En del av leksen er stridsøvelser i underjordiske tunneler.
En smuglertunnel under konstruksjon i Rafah, ved grensen til Egypt. (Foto: Zoriah, flickr.com)
14 terrorister ble drept da Israel sprengte en terrortunnel på israelsk territorium. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Både under Den andre Libanon-krigen i 2006 og Gaza-krigen i 2009 ble israelske soldater lurt av henholdsvis Hizbollah og Hamas inn i underjordiske tunnelsystemer. Nå ønsker IDF å sørge for at Israel aldri blir overrasket av noe liknende igjen.

Derfor har hæren opprettet en egen treningsbase for “underjordisk krigføring”. Israelske soldater skal vite hva de står overfor dersom de igjen må møte terrorister og deres tunneler i krig, rapporterer Ha’aretz. IDF tror for eksempel at Hizbollah har titalls slike tunnelsystemer i Sør-Libanon, med egne underjordiske baser. Hamas hadde under Gaza-krigen knyttet mange hus og boliger sammen i et avansert tunnelsystem.

På treningsbasen til IDF har de skapt et eget tunnelsystem som skal likne på det soldatene kan møte i fiendtlig område. Som hovedregel lærer rekruttene å ikke gå inn i slike systemer, selv om det i enkelte tilfeller kan være nødvendig – for eksempel dersom en soldat kidnappes.

Her kan du se en video fra en øvelse gjennomført på basen tirsdag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4_jDpfTJ-XY&feature=player_embedded[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise