Netanyahus sønn får refs for å ha stukket hjem til middag

Yair Netanyahu, statsminister Benyamin Netanyahus sønn, får ikke forlate militærbasen sin de neste 21 dager. Han fortalte offiseren at han hadde tatt en matbit, men ikke at han spiste hjemme.

Familien Netanyahu. Yair til høyre. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Familien Netanyahu. Yair til høyre. (Foto: Avi Ohayon, GPO)

Netanyahu junior avtjener militærtjenesten sin ved kontoret til IDFs talsperson for internasjonale medier. Fredag kveld var flere journalister irriterte over at det ikke var noen som svarte på telefonen ved avdelingen. Etter noen timer uten svar, bestemte noen av dem seg for å ringe direkte til ansvarlig offiser.

Offiseren ringte Yair, som ikke svarte på telefonen, men som svarte med en melding om at han hadde gått for å få seg noe å spise. Etter en kort undersøkelse ble det klart for offiseren at statsministerens sønn hadde forlatt basen uten tillatelse, og at han hadde vært hjemme i noen timer.

Mandag fikk Yair refs av oberstløytnant Avital Leibovich, sjefen for IDFs talsmannskontor for internasjonale medier. For å forlate basen uten tillatelse og for å ha løyet til en tilsynsoffiser, må den vernepliktige soldaten holde seg i basen de neste 21 dager.

Også to andre personer forlot basen sammen med Netanyahu fredag kveld. Disse to kommer ikke til å bli straffet, fordi de bare gjorde jobben sin. Yair er den eneste soldaten i hæren som har spesielle sikkerhetstiltak rundt seg. Han tok med seg sine to sikkerhetsvakter til fredagsmiddagen hjemme.

Statsministerens kontor har nektet å kommentere saken, forteller Times of Israel.

 

Forrige artikkel– Slutt å rettferdiggjøre terror
Neste artikkelBrorskapets ønske om å åpne grensen til Gaza møter motstand
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag