Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahus sønn får refs for å ha stukket hjem til middag

Familien Netanyahu. Yair til høyre. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Familien Netanyahu. Yair til høyre. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Yair Netanyahu, statsminister Benyamin Netanyahus sønn, får ikke forlate militærbasen sin de neste 21 dager. Han fortalte offiseren at han hadde tatt en matbit, men ikke at han spiste hjemme.

Netanyahu junior avtjener militærtjenesten sin ved kontoret til IDFs talsperson for internasjonale medier. Fredag kveld var flere journalister irriterte over at det ikke var noen som svarte på telefonen ved avdelingen. Etter noen timer uten svar, bestemte noen av dem seg for å ringe direkte til ansvarlig offiser.

Offiseren ringte Yair, som ikke svarte på telefonen, men som svarte med en melding om at han hadde gått for å få seg noe å spise. Etter en kort undersøkelse ble det klart for offiseren at statsministerens sønn hadde forlatt basen uten tillatelse, og at han hadde vært hjemme i noen timer.

Mandag fikk Yair refs av oberstløytnant Avital Leibovich, sjefen for IDFs talsmannskontor for internasjonale medier. For å forlate basen uten tillatelse og for å ha løyet til en tilsynsoffiser, må den vernepliktige soldaten holde seg i basen de neste 21 dager.

Også to andre personer forlot basen sammen med Netanyahu fredag kveld. Disse to kommer ikke til å bli straffet, fordi de bare gjorde jobben sin. Yair er den eneste soldaten i hæren som har spesielle sikkerhetstiltak rundt seg. Han tok med seg sine to sikkerhetsvakter til fredagsmiddagen hjemme.

Statsministerens kontor har nektet å kommentere saken, forteller Times of Israel.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart