IDF i full beredskap også i ferien

For første gang på mange år kommer alle avdelinger i det israelske militæret til å være i full beredskap over Pesach-ferien. Beslutningen har ikke noe med noen planlagte militæroperasjoner å gjøre, understreker offiserer.

IDF-soldater på øvelse i Jordan-dalen. (Foto: IDF)
IDF-soldater på øvelse i Jordan-dalen. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forsvarssjef Benny Gantz har beordret alle IDF-avdelinger til å avlyse den tradisjonelle ferien over Pesach, den jødiske påsken, slik at de kan ha full kapasitet selv i feriedagene, forteller Yedioth Aharonoth. Det betyr at for første gang på mange år kommer alle militære avdelinger til å holde på som normalt, og være i full beredskap gjennom hele ferien.

Den uventede beslutningen betyr at tusenvis av soldater over hele landet kommer til å måtte komme og rapportere inn for tjeneste som vanlig, i stedet for å ta feriedager. Alle avdelinger skal ha drift som normalt.

Tjenestemenn i IDF avviser at beslutningen ble tatt for å forberede for militære øvelser eller andre militæroperasjoner. Gantz tok beslutningen etter at han hadde sagt at han ikke aksepterer ideen om en Pesach-ferie som omfatter hele hæren.

Yedioth Aharonoth forteller at israelske soldater som fikk nyheten tirsdag hadde vanskeligheter med å tro at det er en tilfeldig avgjørelse.

Den tyske forsvarsministeren Thomas de Maiziere sa tirsdag etter sitt møtet med den israelske forsvarsministeren, Ehud Barak, at han hadde blitt mer bekymret for om Israel kom til å angripe Iran.

Det er i løpet av de mange siste årene nærmest blitt tradisjon at hele hæren har redusert kapasitet i løpet av Pesach-ferien. Soldater fra alle enheter, inkludert det israelske luftforsvaret, marinen og sikkerhetstjenesten, får ferie i løpet av den jødiske helligdagen til minne om utgangen av Egypt. IDFs hovedkvarter i Tel Aviv er tilnærmet tomt i løpet av helligdagen som varer en uke.

Men, det viser seg nå at dette ikke er en låst tradisjon, og at soldatene er nødt til å dele de svært reduserte feriedagene mellom seg for å forsikre at alle enheter fortsetter vil kunne være i full kapasitet, hvis det skulle være nødvendig.

 

Forrige artikkelLeder i Egypt-brorskap sier de anerkjenner fred med Israel
Neste artikkelIsraelsk kvinne er Europas beste unge forsker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag