Soldater på kontrollpost reddet palestinsk baby

En israelsk soldat. (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kedem-bataljonen i sivilforsvaret er stasjonert nær Halamish-bosetningen på Vestbredden. Mandag morgen reddet soldatene livet til en ti dager gammel palestinsk baby fra en av de nærliggende landsbyene. Etter at soldatene gav førstehjelp til barnet, fraktet en Røde Halvmåne-ambulanse babyen til et sykehus i Ramallah.

Moren til det syke barnet kom til kontrollposten med datteren sin og ba soldatene om hjelp. Bataljonens lege, oberstløytnant Michael Findlar, forteller at barnet hadde alvorlige luftveisproblemer og kastet opp, og at de øyeblikkelig begynte å behandle henne.

– Mens flere av oss behandlet babyen, tilkalte en annen soldat ambulanse for å frakte henne til Ramallah-sykehuset, forteller Findlar til Yedioth Aharonoth.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Findlar forteller videre at dette ikke første gang dette skjer. Han sier lokale palestinere innser at de er i gode hender når de henvender seg til soldater i IDF når de har en medisinsk nødssituasjon. I løpet av de siste to ukene har det kommet en palestiner med hjernehinnebetennelse og en annen med alvorlig gulsott til bataljonen. I begge tilfeller ble pasientene overført til israelske sykehus for behandling.

– Dette var den tredje hendelsen på to uker. De vet at vi har en sykestue og en militær ambulanse, forteller Findlar.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag