IDF forbereder seg på Nakba-dagen

Hæren frykter at en større gruppe syriske demonstranter kan storme mot den israelske grensen, slik mange gjorde på samme dag i fjor.
Fra markeringen av Nakba-dagen i Arroub i 2011. (Foto: Palestine Solidarity Project)
Fra markeringen av Nakba-dagen i Arroub i 2011. (Foto: Palestine Solidarity Project)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Tirsdag markerer palestinerne “Nakba”, katastrofedagen. Det er deres syn på hva som skjedde da Israel fikk sin uavhengighet i 1948. IDF forbereder seg på å ta hånd om de demonstrasjonene som vil komme på Vestbredden, samt på grensen mot Israel i Sør-Libanon og Syria.

På samme dag i 2011 måtte hæren ty til makt, etter at 100 syriske statsborgere hadde klart å komme seg over grensen til Israel på Golan-høyden. Flere demonstranter ble drept etter voldsomme sammenstøt med israelske soldater.

– Vi forbereder oss, og vil ikke tillate noen brudd på Israels suverenitet, forklarer en offiserkilde til Jerusalem Post.

Siden fjorårets hendelse skal IDF ha oppgradert utstyret sitt for håndtering av folkeopprør, som skal gjøre at en kan oppnå langt mer uten å måtte ta i bruk skytevåpen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise