IDF forbereder seg på Nakba-dagen

Fra markeringen av Nakba-dagen i Arroub i 2011. (Foto: Palestine Solidarity Project)
Fra markeringen av Nakba-dagen i Arroub i 2011. (Foto: Palestine Solidarity Project)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag markerer palestinerne “Nakba”, katastrofedagen. Det er deres syn på hva som skjedde da Israel fikk sin uavhengighet i 1948. IDF forbereder seg på å ta hånd om de demonstrasjonene som vil komme på Vestbredden, samt på grensen mot Israel i Sør-Libanon og Syria.

På samme dag i 2011 måtte hæren ty til makt, etter at 100 syriske statsborgere hadde klart å komme seg over grensen til Israel på Golan-høyden. Flere demonstranter ble drept etter voldsomme sammenstøt med israelske soldater.

– Vi forbereder oss, og vil ikke tillate noen brudd på Israels suverenitet, forklarer en offiserkilde til Jerusalem Post.

Siden fjorårets hendelse skal IDF ha oppgradert utstyret sitt for håndtering av folkeopprør, som skal gjøre at en kan oppnå langt mer uten å måtte ta i bruk skytevåpen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag