IDF forbereder seg på Nakba-dagen

Hæren frykter at en større gruppe syriske demonstranter kan storme mot den israelske grensen, slik mange gjorde på samme dag i fjor.

Fra markeringen av Nakba-dagen i Arroub i 2011. (Foto: Palestine Solidarity Project)
Fra markeringen av Nakba-dagen i Arroub i 2011. (Foto: Palestine Solidarity Project)

Tirsdag markerer palestinerne “Nakba”, katastrofedagen. Det er deres syn på hva som skjedde da Israel fikk sin uavhengighet i 1948. IDF forbereder seg på å ta hånd om de demonstrasjonene som vil komme på Vestbredden, samt på grensen mot Israel i Sør-Libanon og Syria.

På samme dag i 2011 måtte hæren ty til makt, etter at 100 syriske statsborgere hadde klart å komme seg over grensen til Israel på Golan-høyden. Flere demonstranter ble drept etter voldsomme sammenstøt med israelske soldater.

– Vi forbereder oss, og vil ikke tillate noen brudd på Israels suverenitet, forklarer en offiserkilde til Jerusalem Post.

Siden fjorårets hendelse skal IDF ha oppgradert utstyret sitt for håndtering av folkeopprør, som skal gjøre at en kan oppnå langt mer uten å måtte ta i bruk skytevåpen.

Forrige artikkelIsrael 45. beste land for mødre
Neste artikkelIran skal skyte opp ny spionsatellitt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no