700 landminer detonert langs Jordan-grensen

Israel skal modernisere hele sikkerhetsgjerdet langs grensen mot Jordan, med teknologi som varsler om mistenkelig aktivitet i grenseområdet.

Grensegjerdet mot Jordan i Nord-Israel. (Foto: James Emery)
Grensegjerdet mot Jordan i Nord-Israel. (Foto: James Emery)

Onsdag ble 700 landminer detonert langs grensen mellom Jordan og Israel, som del av en avtale mellom de to landene om å gjøre grenseområdet minefritt. Allerede har IDF fjernet 60.000 landminer i området, mens over 14.000 fortsatt gjenstår, opplyser Yedioth Aharonoth.

I tillegg jobber minerydderne med å fjerne hundretusenvis av anti-personellminer som ligger strødd over hele den lange strekningen. Arbeidet har pågått i over sju år, men vil fullføres i løpet av de neste 18 månedene.

Grensegjerdet mellom Israel og Jordan er gammelt og mange steder ødelagt. Derfor vil Israel snart renovere gjerdet langs hele strekningen, med et nytt signalsystem som varsler dersom det foregår mistenkelig aktivitet i nærområdet. Oppgraderingen vil koste rundt 15,6 millioner kroner.

Forrige artikkelBarak takket USA for nye 420 millioner kroner til Iron Dome
Neste artikkelMedisinsk personell angrepet av palestinere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no