– IDF mangler tusenvis av soldater

Gadi Agmon fortalte en Knesset-komité mandag at han håper flere ultra-ortodokse rekrutter kan løse dette problemet.
Illustrasjon: Alex E. Proimos
Illustrasjon: Alex E. Proimos

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Agmon leder IDFs planleggings- og personellavdeling. Komiteen han snakket til har ansvaret for å utvikle et alternativ til den nåværende Tal-loven, som gir ultra-ortodokse bibelskolestudenter fritak fra militærtjeneste.

Dersom ultra-ortodokse menn begynte å verve seg, ville det løse problemet med underbemanning i forsvaret. Rundt 7.500 slike 18 år gamle menn burde i år ha innledet sin militærtjeneste, sa offiseren. I fjor var det totale antallet ultra-ortodokse menn som lot seg verve kun 1.282, opplyser Times of Israel.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise