Tre nye ultra-ortodokse bataljoner blir opprettet

IDF forbereder seg på den nye rekrutteringsloven ved å gjøre hæren klar for masseverving av ultra-ortodokse menn.
Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

Den nåværende Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra militærtjenesten, er blitt erklært ugyldig av israelsk høyesterett. Derfor har regjeringen i Jerusalem nedsatt en komité som skal se på måter å øke antallet arabiske og ultra-ortodokse soldater i hæren.

I mange år har IDF vært motstandere av egne bataljoner for ultra-ortodokse soldater. Årsaken er alle de religiøse hensynene som må tas, blant annet å sørge for at soldatene kommer i kontakt med så få kvinnelige ansatte og rekrutter som mulig. Men nå forbereder de dannelsen av tre nye slike bataljoner etter at den nye loven blir vedtatt. Disse planene ble lagt fram for den regjeringsnedsatte Knesset-komiteen søndag, melder Ha’aretz.

Hæren vurderer også å sende en del ultra-ortodokse rekrutter til politi- og fengselstjenestene, slik at en rekke andre soldater vil bli frigjort til å utføre militæroperasjoner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise